قدیمها یک پای سفره صبحانه مخلوط تخممرغ بود و گوجهفرنگی. املت آنقدر صبحانه قدری بود که بتواند یک روز یک پهلوان را هم بسازد.
همشهری آنلاین: اما این روزها کار از گوجهفرنگی گذشته و خرما جایگزین آن شده است. قند فراوان این املت میتواند در سربالاییهای حل مسائل جبر و حساب به داد مغز بچههای دبیرستانی برسد.
مواد لازم
۵ عدد تخممرغ
یک پیمانه خرما بدون هسته
۳ ق س مغز گردوی خردشده
۵ ق س شیر
یک ق س زعفران آب کرده
یک ق چ دارچین
روغن به مقدار لازم
نمک به میزان دلخواه
زردچوبه کمی
۱. آب را در قابلمهای به جوش آورید. خرماها را در آن بریزید تا کمی نرم شوند. پس از آبکش کردن، پوست و هسته آنها را بگیرید و با پشت چنگال له کنید. گردوهای خرد شده و دارچین را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
۲. تخممرغها و شیر را با هم مخلوط کنید و هم بزنید. اضافه کردن شیر باعث لطیفتر شدن مخلوط تخممرغ میشود. زعفران، نمک و زردچوبه را به آنها بیفزایید و آنقدر بزنید تا محلول کف کند.
نکته: در صورت تمایل، به مایه تخممرغ املت میتوانید کمی هم فلفل اضافه کنید.
۳. روغن را در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی روغن خوب داغ شد تخممرغها را در آن بریزید و اجازه دهید مواد خودش را بگیرد. کمی بعد مخلوط خرما را روی گوشهای از تخممرغ بریزید و با پشت قاشق کاملا روی آن قسمت پهن کنید.
۴. در مرحله آخر با استفاده از دو قاشق لبه تخممرغ را از یک طرف از تابه جدا کنید و به سمت داخل آورده و املت را لوله کنید. رول املت را در تابه بگذارید تا همه طرفش سرخ شود. بعد در ظرف یا دیس دلخواه گذاشته و عرضی برش بزنید.