چند روش خوشمزه برای لذت بردن از فلفل دلمه ای
فلفل دلمهای، قهرمان رنگارنگ سالادها، شاید چیزی باشد که فکرش را نمیکردید: یک میوه! بله، برخلاف تصور عموم، فلفل دلمهای از لحاظ گیاهشناسی یک میوه طبقهبندی میشود؛ نوعی توت گوشتی با دانههای فراوان. حتی جالاپنو، پسرعموی تندِ فلفل دلمهای، هم میوه است!
اما سؤال اینجاست که آیا این موضوع از لحاظ ارزش غذایی اهمیت دارد؟ یک متخصص تغذیه ثبتشده، درباره فواید سلامتی هر رنگ فلفل دلمهای و چند روش خلاقانه برای مصرف بیشتر آنها در میانوعده و غذاهای اصلی برایمان توضیح میدهد.
کدام فلفل دلمهای سالمتر است؟
به گفتهٔ دانیل کرامبل اسمیت، متخصص تغذیه ثبتشده، فلفل دلمهایهای قرمز بیشترین تراکم مواد مغذی را دارند، زیرا زمان بیشتری برای رسیدن داشتهاند و ویتامینها و آنتیاکسیدانهای بیشتری در خود جایدادهاند. آنها به دلیل وجود بتاکاروتن و لیکوپن که رنگ قرمز را به آنها میبخشد، سطوح بالاتری از ویتامین C و A دارند.
رسیدگی، تفاوت اصلی بین فلفل دلمهایهای قرمز، نارنجی، زرد و سبز است. فلفل دلمهایهای سبز تلختر هستند، چون نسبت به همنوعان قرمز و شیرینترشان، کمتر رسیدهاند. بهطورکلی، هرچه فلفل تیرهتر باشد، مواد مغذی بیشتری دریافت خواهید کرد.
این بدان معناست که فلفل دلمهایهای سبز قند و کربوهیدرات کمتری دارند، اما کرامبل اسمیت میگوید نه آنقدر که تفاوت قابلتوجهی در رژیم غذایی ایجاد کند.
فلفل دلمهایهای زرد و نارنجی از نظر شیرینی و ارزش غذایی، جایی بین قرمز و سبز قرار میگیرند. کرامبل اسمیت میگوید: «هنوز هم منابع خوبی از ویتامین C هستند و مقداری ویتامین A هم تأمین میکنند. اینها همچنین منابع خوبی از لوتئین و zeaxanthin هستند.» لوتئین و zeaxanthin، دو آنتیاکسیدان مفید برای سلامت چشم، به مقدار کمتر در فلفل دلمهایهای قرمز نیز یافت میشوند.
کرامبل اسمیت میگوید در واقع، تنوع رنگ فلفل دلمهای بهترین راه است. برخی غذاها ممکن است به فلفل دلمهایهای قرمز شیرینتر نیاز داشته باشند، درحالیکه فلفلهای سبز ممکن است برای غذاهای دیگر مناسبتر باشند. او میگوید: «ما با چشمهایمان هم غذا میخوریم. داشتن رنگهای مختلف، غذا را از نظر بصری جذابتر میکند و باعث میشود برای خوردن آنها هیجانزده شویم.»
چند روش خوشمزه برای لذتبردن از فلفل دلمهای:
- اسنک رنگارنگ: فلفل دلمهایهای مختلف را بهصورت نیم قارچ برش بزنید و با هوموس، گواکاموله یا پنیر خامهای سرو کنید.
- سالاد پرانرژی: به سالاد سبز خود، تکههای فلفل دلمهایهای مختلف، مقداری سبزیجات برگدار و پروتئینهایی مانند کنسرو لوبیا یا توفو اضافه کنید.
- فلفل دلمهای شکمپر: فلفل دلمهایهای بزرگ را از وسط نصف کنید، داخلشان را با ترکیب دلخواهتان از سبزیجات، گوشت یا غلات پر کنید و بپزید.
- رنگینکمانی خوشمزه: فلفل دلمهایهای رنگارنگ را به قطعات کوچک ببرید، روی سیخهای کباب بزنید و گریل کنید. یک کباب رنگارنگ و سالم!
- سوپ تند و تیز: فلفل دلمهایهای سبز و قرمز را به همراه گوجهفرنگی، پیاز و ادویههای موردعلاقهتان سوپ کنید. برای افزایش تندی، میتوانید از جالاپنو نیز استفاده کنید.
پس از این به بعد، با نگاهی متفاوت به فلفل دلمهایها نگاه کنید. آنها فقط یک مادهٔ تزیینی برای غذا نیستند، بلکه میوههایی خوشمزه و سرشار از مواد مغذی هستند که با خلاقیت میتوان آنها را به انواع و اقسام روشها طبخ و میل کرد. رنگارنگی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از فواید بینظیر فلفل دلمهایهای دوستداشتنی بهره ببرید!