آشپزیاخبار روزسبک زندگیویژه
مراحل ساده تهیه گردو شور خوشمزه در خانه
گردو یکی از مغزهای محبوب و پرطرفدار در بین خانوادههای ایرانی است که علاوه بر مصرف خام، به راحتی میتوان آن را به روشهای مختلفی طعمدار کرد. یکی از این روشها تهیه گردو شور است که میتوان آن را به دو صورت خیس یا بو داده آماده کرد. در این مطلب از ستاره، طرز تهیه گردو شور خیس و بو داده را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه گردو شور بو داده
- طرز تهیه گردو شور در تابه
مغز گردوها را از وسط نصف کنید. سپس مقداری کره به آن اضافه کرده و در تابهای که از قبل گرم کردهاید بریزید. گردوها را به مدت ۲ تا ۵ دقیقه با نمک تفت دهید و مرتب هم بزنید تا به طور یکنواخت بو داده شوند. میتوانید به جای کره از روغن زیتون، روغن کنجد یا روغن سرخکردنی استفاده کنید، اما روغنهای گیاهی مانند زیتون و کنجد سالمتر هستند. - طرز تهیه گردو شور در فر
گردوها را با مقداری کره یا روغن مخلوط کرده و روی سینی فر بچینید و به آنها نمک بزنید. مطمئن شوید که گردوها روی هم قرار نگیرند. فر را از قبل گرم کرده و دمای آن را روی ۳۰۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید. گردوها را به مدت ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید و در این مدت چند بار سینی را بیرون آورده و گردوها را هم بزنید.
نکات مهم هنگام تهیه گردو شور:
- هنگام تفت دادن گردوها در تابه، از حرارت ملایم استفاده کنید و مدام آنها را هم بزنید تا نسوزند.
- وقتی عطر گردوها به مشام رسید و رنگ آنها کمی قهوهای شد، گردوها آماده هستند.
- برای نگهداری طولانیمدت گردوهای بو داده، میتوانید آنها را در فریزر نگه دارید.
طرز تهیه گردو شور خیس
مواد لازم:
- گردو: نیم کیلو
- نمک: ۲ قاشق غذاخوری
- آب: به میزان لازم
- آویشن: به میزان دلخواه
طرز تهیه:
- اگر گردوها تازه هستند، ابتدا آنها را با دقت بشکنید. در صورت استفاده از گردوهایی با پوست چوبی ضخیم، بهتر است آنها را به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید تا پوست راحتتر جدا شود.
- آب و نمک را مخلوط کرده و یک محلول آب نمک غلیظ تهیه کنید.
- مغز گردوها را بشکنید و اگر امکان دارد، آنها را کامل خارج کنید. سپس گردوها را شسته و خشک کنید.
- گردوها را در شیشه یا ظرف پلاستیکی تمیز بریزید و محلول آب نمک را روی آنها بریزید تا کاملاً پوشانده شوند.
- در صورت تمایل، آویشن به آن اضافه کنید.
- برای جلوگیری از نفوذ هوا، درب ظرف را محکم ببندید و آن را در یخچال قرار دهید.
- گردوها پس از ۲۴ ساعت آماده خوردن هستند، ولی بهترین طعم را بعد از ۲۰ روز خواهند داشت.
نکات ریز در تهیه گردو شور:
- برای تهیه گردو شور با آب زلال، بهتر است مغز گردوها را یک روز در آب قرار دهید و آب آن را دو بار تعویض کنید.
- برای طعمدهی بیشتر، از ادویههای مختلف مانند دارچین، فلفل سیاه، گلپر و آویشن استفاده کنید.
- برای جلوگیری از کپک زدن، حتماً ظرف گردو شور را در یخچال نگهداری کنید.