آشپزی

راز پختن مرغ مجلسی اینجاست! رد نشو!

«مرغ زرشک پلو باید اونقدر جذاب باشه که باهات حرف بزنه!» زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای سنتی و اصیل ما ایرانی‌هاست که هیچ وقت نه دل را می‌زند و نه از یاد می‌رود!

 بعضی افراد به حدی عاشق زرشک پلو با مرغ هستند که حاضرند هر روز آن را میل کنند و دم نزنند! روش‌ها زیادی برای پخت مرغ به روش مجلسی وجود دارد و هر کسی در سبک خودش صاحب فن و ترفند است. اما این دستور پخت که ملاحظه می‌کنید نکته‌های خاص خودش را دارد و برای مهمانی‌ها یک انتخاب معرکه است! ضمن اینکه اگر نسبت به بوی مرغ حساس هستید به صورت تمام و کمال آن را حذف می‌کند و با خیال راحت می‌توانید میل کنید و لذتش را ببرید!

مواد لازم:

ماده غذایی
مقدار
مرغ کامل و کوچک 2 عدد
زعفران دم کرده به میزان سخاوت شما
فلفل دلمه‌ای یک عدد
پیاز دو عدد
هویج یک عدد
سیر 2 حبه
برگ بو یک عدد
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
رب نارنج یک قاشق غذاخوری
گلاب یک قاشق غذاخوری
آب لیموترش تازه یک عدد
آب دو لیوان
روغن حیوانی کرمانشاهی به میزان لازم
زرشک، خلال بادام، خلال پسته  به مقدار دلخواه
شکر یک قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پولبیبر، پودر پیاز، پودر سیر و پاپریکا  به میزان لازم

طرز تهیه:

در ابتدا برای اینکه مرغ به هیچ عنوان بوی زهم ندهد آن را به مدت 1-2 ساعت در آب یخ و نمک قرار بدهید. این کار واقعا کمک بزرگی به گرفتن بوی مرغ دارد. امتحان کنید و از نتیجه‌ی آن شگفت‌زده شوید!

بعد از این مدت مرغ را به 4 قسمت تقسیم کنید. با توجه به اینکه دو عدد مرغ کوچک دارید تقسیم بندی به صورتی است که 8 تکه خواهد شد.

مرغ سرخ شده

در یک تابه نچسب روغن بریزید و هر دو طرف مرغ‌ها را به خوبی سرخ کنید.

پیاز و فلفل دلمه‌ای را به صورت خلال نازک برش بزنید، هویج را هم به همین شکل خرد کنید و در یک تابه دیگر آنها را قرار بدهید. در این مرحله نیازی به تفت دادن یا سرخ کردن سبزیجات نیست. همین که کف تابه با آنها پوشانده شود کافی است. مرغ‌های سرخ شده را روی آنها بچینید و زعفران دم کرده را با سخاوت به روی مرغ‌ها بریزید!

یکی از رازهای خوشمزگی این مرغ جذاب و خوشرنگ استفاده از روغن کرمانشاهی است. یک قاشق از روغن را هم روی تمام مواد بریزید. روغن کرمانشاهی عطر بی نظیری به این مرغ خواهد داد.

در یک تابه‌ی کوچک رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن تفت بدهید تا رنگ آن خوب باز شود. ادویه‌هایی که دارید را اضافه کرده، رب نارنج را هم همراه آنها داخل تابه بریزید و آب لیموترش را هم بچکانید! تلفیق زیبایی از طعم، عطر و رنگ دارید! همه مواد را خوب مخلوط کنید و 2 لیوان آب را هم اضافه کرده و اجازه بدهید سس به جوش بیاید. بعد از اینکه جوش و خروش سس را مشاهده کردید آن را روی مرغ‌ها بریزید. دست نگه دارید! حبه‌های سیر را هم به همراه یک عدد برگ بو که دارید داخل مرغ بریزید. در ظرف را بگذارید و اجازه بدهید 1/5 ساعت حسابی با حرارت ملایم بپزد و جادوی عطر و طعم را ایجاد کند.

در این فاصله پلو را به هر روشی که دوست دارید بپزید. فقط اگر ته دیگ زعفرانی یا ته دیگ سیب زمینی بگذارید دیگر نور علی نور خواهد شد!

برای درست کردن زرشک هم در یک تابه روغن بریزید و زرشک را به همراه شکرو خلال بادام و پسته داخل آن ریخته و ترکیب کنید. کمی که هم زدید زعفران دم کرده و یک قاشق گلاب را هم به صحنه بیاورید! زرشک شما حاضر است تا روی پلو هنرنمایی کند و در کنار مرغ لذیذ و خوشمزه یک طعم خاطره‌انگیز برایتان بسازد!

دستبند نقره پاندورا
نمایش متن با لینک
دکمه بازگشت به بالا