آشپزی

به جای اینکه سرما بخوری آش غلغل بخور! آش اصیل خوزستانی!

«هر روز هم آش باشه من می‌خورم! فقط باشه!» این شما و این هم یک آش دیگر محلی از خطه خوزستان، شهر شوشتر، که بی نهایت لذیذ است و سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌هاست.

برای اینکه در فصل سرما هم حال دلتان خوب بشود و هم حال جسمتان، این آش را درست کنید و آن را بچسبانید به کنج دلتان! تا وقتی یک قاشق از آن میل نکرده‌اید نمی‌دانید چه جواهری است! پس درنگ جایز نیست! دست به کار شوید!

مواد لازم:

ماده غذایی مقدار
گوشت 300 گرم
گندم پوست کنده یک پیمانه
نخود 1/3 پیمانه
عدس نصف پیمانه
لوبیا قرمز ½ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی 1/3 پیمانه
برنج نیم دانه معطر یک پیمانه
پیاز درشت 4 عدد
نعناع یک تا دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
روغن به مقدار کافی

طرز تهیه:

با روال طبخ تمام آش‌ها آشنا هستید دیگر؟! حبوبات را از شب قبل خیس کنید. پس اگر تصمیم دارید برای فردا ناهار این آش خوشمزه را بپزید حتما از همین حالا آستین‌ها را بالا بزنید و مواد لازم را در آب خیس کنید! احسنت بر شما!

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. 2 عدد از پیازها را خرد کنید کافی است. 2 عدد دیگر را هم به صورت پیازداغ آماده کنید و کنار بگذارید که در انتها با آن کار داریم!

آش غلغل

خب، پیاز که کمی سبک شد گوشت را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. زردچوبه و فلفل سیاه را هم به گوشت اضافه کنید و تا وقتی رنگ گوشت تغییر کند به کار تفت دادن ادامه بدهید. حالا آب به آن اضافه کرده در قابلمه را بگذارید تا گوشت به آرامی بپزد.

در یک قابلمه‌ی دیگر گندم پوست کنده را به همراه 8 لیوان آب روی گاز بگذارید و 3 ساعت زمان بدهید تا گندم هم حسابی شکفته بشود!

یک قابلمه‌ی دیگر هم به میان بیاورید! جشنواره‌ی قابلمه‌ها به راه انداخته‌ایم! نخود و لوبیا قرمز را هم در این قابلمه بریزید و آب روی آن ریخته و اجازه بدهید این حبوبات هم در کنار هم بپزند.

حالا به قابلمه‌ی اصلی رسیده‌ایم! قابلمه مخصوص آش را انتخاب کنید. برنج را به همراه عدس که بهتر است از نوع ریز باشد و لوبیای چشم بلبلی داخل آن ریخته 6 لیوان آب هم ضمیمه‌اش کنید. در قابلمه را ببندید تا این سه عنصر اصلی آش هم با هم بپزند.

گندم پخته را به برنج و عدس اضافه کنید. نمک بریزید و گوشت پخته را هم به صورت ریش ریش درآوردید و همراه زردچوبه و فلفل سیاه داخل مواد بریزید و هم بزنید تا در کنار همدیگر باز هم به کار پخت و پز ادامه بدهند و عطر آن هوش از سر شما ببرد!

حالا زمان اضافه کردن لوبیا قرمز پخته و نخود است. 1/5 ساعت دیگر که زمان بدهید آش شما حسابی می‌پزد و جا می‌افتد. یک چیزی را جا نیندازید! 2 عدد پیازی که در ابتدا گفته شد سرخ کنید و برای انتهای کار لازم داریم در اینجا باید به صحنه بیایند! پیازداغ‌ها را هم داخل آش بریزید و دیگر نظاره گر رخ آش بی نظیرتان باشید! برای تزیین هم نعناع را به همراه کمی روغن تفت بدهید و روی آش بریزید و لذت این آش پرخاصیت و مقوی و بی نهایت خوشمزه را ببرید. نوش جان

دستبند نقره پاندورا
نمایش متن با لینک
دکمه بازگشت به بالا