یکی از اصلیترین نکات در این زمینه، جداسازی برخی میوهها و سبزیجات از یکدیگر است، چرا که برخی از آنها گاز اتیلن تولید میکنند و برخی دیگر به این گاز حساس هستند. این تفاوت میتواند باعث رسیدگی زودهنگام یا فساد محصولات شود.
بهترین روشهای نگهداری محصولات پرمصرف
- سیب و هویج
سیبها گاز اتیلن زیادی تولید میکنند و در کنار هویج، باعث تلخ شدن طعم آن طی دو هفته میشوند. بهتر است این دو محصول را جدا از هم نگه دارید.
- انگور و انبه
انگور به بوی قوی و گاز اتیلن حساس است. انبه، که گاز اتیلن زیادی تولید میکند، نباید در کنار انگور قرار گیرد، چرا که باعث فساد سریع آن میشود.
- پیاز و سیبزمینی
پیاز رطوبت را جذب میکند و سیبزمینی نیز رطوبت زیادی آزاد میکند. نگهداری این دو کنار هم باعث رشد ریشه در سیبزمینی و جوانهزدن پیاز میشود.
- موز و آووکادو
اگر آووکادو رسیده است، آن را از موز دور نگه دارید. اما اگر آووکادو نارس است، قرار دادن آن در کنار موز در یک کیسه کاغذی، فرآیند رسیدگی را تسریع میکند.
- هلو و موز
موزهای رسیده گاز اتیلن زیادی تولید میکنند که موجب رسیدگی بیشازحد هلوها میشود. این دو محصول باید جدا از هم نگهداری شوند.
- بادمجان و طالبی
طالبی موجب خرابی سریع بادمجان میشود. بهتر است بادمجانها از میوهها، بهویژه طالبی، دور نگه داشته شوند.
- خیار و گوجهفرنگی
خیار به گاز اتیلن حساس است و در کنار گوجهفرنگی سریعتر زرد و خراب میشود.
- زغالاخته و توتفرنگی
زغالاخته گاز اتیلن تولید میکند که باعث رسیدگی زودهنگام یا فساد توتفرنگی میشود. بهتر است این دو میوه را جدا نگه دارید.
- شلیل و کلم
شلیل با تولید گاز اتیلن، باعث خرابی سریع کلم میشود. برای حفظ کلم، آن را در کیسه پلاستیکی و جدا از شلیل نگه دارید.
جمعبندی
برای افزایش طول عمر و طراوت میوهها و سبزیجات، آنها را بر اساس حساسیت به گاز اتیلن دستهبندی کرده و جداگانه نگهداری کنید. رعایت این نکات ساده، طراوت محصولات را حفظ کرده و هدررفت مواد غذایی را کاهش میدهد.