طرز تهیه خورش آلو مسما به روش شمالی + نکات طلایی
خورش آلو مسما یکی از خورش های معروف استان گیلان است که در این استان با نام شیرین قاتق هم شناخته می شود. این خورش خوشمزه طعمی ترش یا ملس دارد که برای کسانی که عاشق غذاهای ترش مزه هستند یک پیشنهاد مناسب می باشد، برای مشاهده آموزش آشپزی شمالی و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش آلو مسما در ادامه با چی شی همراه باشید.
برای تهیه این خورش خوشمزه، اول مرغ رو نمک و فلفل بزنید و توی تابه سرخش کنید. بعد از طلایی شدن، آلو و قیسی رو خیس کنید و پیازها رو خرد کنید. پیازها رو تفت بدید، بعد قیسی و آلو رو اضافه کنید و رب گوجه رو تفت بدید. حالا مرغها رو با شکر و ادویهها اضافه کنید و بذارید خورش جا بیفته. آخر سر هم میتونید کشمش اضافه کنید و با کم آب سرو کنید. نوش جان!
مواد لازم برای 4 نفر | مقدار مواد |
سینه یا ران مرغ | ۴ تکه |
قیسی | ۱۰ عدد |
آلو سیاه | ۱۰ عدد |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
دستور پخت خورش آلو مسما
مرحله ۱: آمادهسازی مرغ
ابتدا روی قطعات مرغ کمی نمک و فلفل سیاه می پاشیم سپس داخل یک تابه مناسب مقداری روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. پس از اینکه روغن داغ شد قطعات مرغ را داخل تابه می چینیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم سرخ شوند.
مرحله ۲: خیساندن آلو و قیسی
پس از اینکه دو طرف مرغ ها طلایی شد، آنها را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه آلوها و قیسی ها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب می خیسانیم تا کمی نرم شوند. حالا پیازها را به صورت نگینی یا خلالی خرد می کنیم.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز
در این مرحله پیازها را به همراه کمی روغن داخل قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته ایم تفت می دهیم تا سبک شوند. پس از سبک شدن پیازها مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر تفت می دهیم تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند.
مرحله ۴: افزودن قیسی و آلو سیاه
حالا قیسی و آلو سیاه را آبکشی می کنیم و به پیاز داغ اضافه می کنیم، حدود ۵ دقیقه آلو و قیسی را تفت می دهیم سپس وسط قابلمه را باز می کنیم و رب گوجه فرنگی را وسط قابلمه دو دقیقه تفت می دهیم تا طعم خامی اش گرفته شود.
مرحله ۵: افزودن مرغ و ادویهها
پس زا اینکه رب گوجه فرنگی سرخ شد، مرغ های سرخ شده را به همراه شکر، فلفل سیاه و مقداری نمک اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا خورش روغن بیندازد. حدود ۴۰ دقیقه زمان نیاز است تا خورش آماده سرو شود.
مرحله ۶: سرو خورش
توجه داشته باشید که این خورش را باید مانند خورش کرفس به صورت کم آب سرو کنید. در برخی مناطق کشمش هم به این خورش اضافه می کنند که کاملا سیلقه ای است و شما هم می توانید در آخر کمی کشمش به خورش اضافه کنید.
متعادل کردن طعم خورش
اگه آلویی که استفاده میکنید خیلی ترش بود، نگران نباشید! میتونید با اضافه کردن مقدار بیشتری شکر، تعادل طعم رو برقرار کنید و طعم آلوها رو ملایمتر کنید. از طرف دیگه، اگه آلوتون خیلی شیرین بود و نمیخواستید اون شیرینی غالب باشه، میتونید کمی آبغوره بهش اضافه کنید تا یه تعادل خوشمزه بین شیرینی و ترشی به دست بیارید. با این روش، میتونید طعم آلوها رو دقیقاً همونجوری که دوست دارید، تنظیم کنید.
اضافه کردن طعم گلاب
اگه دوست دارید یه طعم و عطر خاص به خورش آلو مسما بدید، میتونید در انتهای پخت، حدود یک قاشق چایخوری گلاب بهش اضافه کنید. این کار باعث میشه که عطر و بوی گلاب به خوبی در غذا پخش بشه و یه حس و حال متفاوت و خوشایند به غذاتون بده. البته اگه به عطر گلاب علاقه ندارید، میتونید این مرحله رو نادیده بگیرید.