اجتماعیویژه

پشه فوق خطرناک در 2 شهر ایران مشاهده شده !! مواظب باشید

به اطلاع رسانی همشهری آنلاین، مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد که پشه‌های آئدس در دو نقطه محدود از شهرهای رشت و انزلی شناسایی شده‌اند و افزود: دو پشه آئدس که به صورت صید شده‌اند، حامل بیماری نبوده‌اند.

محمدرضا امینی، مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در ملاقات با خبرنگاران، اعلام کرد که پشه آئدس در مناطق مختلف گیلان شناسایی شده و ایستگاه‌های صید حشرات به منظور جلوگیری از شیوع آن در برخی از شهرستان‌های این منطقه ایجاد شده است.

وی اظهار داشت که تیم‌های بهداشتی گیلان در سال‌های اخیر به طور مداوم در تشخیص و صید پشه آئدس فعالیت داشته‌اند و افزود: تاکنون دو پشه آئدس در مناطق بندرانزلی و رشت شناسایی و صید شده‌اند و هیچ‌یک از آن‌ها دارای ویروس یا بیماری نبوده‌اند.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به فعالیت‌های پیشگیرانه در مناطق بندرانزلی و رشت شامل مه پاشی و بهسازی محیط، به ترتیب جلوگیری از افزایش تعداد پشه‌ها و گسترش بیماری، توضیح داد: بر اساس اقدامات انجام شده، هیچ دلیلی برای نگرانی از افزایش تعداد پشه‌ها و شیوع بیماری وجود ندارد.

پشه آئدس که به نام پشه ببر آسیایی هم شناخته می‌شود، دارای دو بال فعال و یک جفت بال تحلیل رفته به نام هالتر است. این پشه دارای خرطوم بلند با قطعات دهانی گزنده، مکنده در جلوی سر و فلس‌های کوتاه و چگال در ناحیه‌های مختلف بدن خود است. رگ‌بندی و بندبندی مشخص در بال‌ها و فلس‌های قهوه‌ای تیره یا به سفید رنگ در نواحی مختلف از ویژگی‌های این پشه محسوب می‌شود.

این پشه قادر به تخم‌گذاری در آب‌های آرام و راکد است و حتی در آب‌های کم عمق مانند آب گلدان‌ها، پشت کولرها و چاله‌ها نیز می‌تواند تخم ریزی کند. آئدس می‌تواند ویروس تب دنگی را منتقل کند که به آن تب استخوان شکن هم گفته می‌شود. این بیماری باعث درد شدید در اندام‌ها می‌شود و فرد مبتلا به تب استخوان شکن حس می‌کند که استخوان‌هایش در حال شکستن هستند.

دستبند نقره پاندورا
نمایش متن با لینک
دکمه بازگشت به بالا