رئیس پژوهشکده مهندسی سازه و معاون پژوهشگاه بینالمللی زلزله میگوید گسل مشا در نزدیکی تهران هر ١۶۵ سال فعال و زلزلههای بالای ٧ ریشتر به دنبال دارد.
استاد فریبرز ناطقیالهی، رئیس پژوهشکده مهندسی سازه و معاون پژوهشگاه بینالمللی زلزله اظهار داشت: زلزله تهران در محدوده دماوند و بر روی گسل مشا بود که فعالیتهای لرزهای دیگری هم داشتهاست، حدود سال ١٨٣٠ زلزله بالای ٧.١ ریشتر از خودش در تاریخ به جای گذاشته و هر ١۶۵ سال این گسل فعال شده و زلزلههای بالای ٧ ریشتر داشته است.
وی افزود: حالا که حدود ١٩۴ سال از آخرین زلزله این گسل گذشته، این بار بزرگی زلزله بیشترخواهد بود و احتمالا زلزله ٧.٢، ٧.٣ ریشتر خواهیمداشت و تاخیر در به وقوع پیوستنش بدتر و خطرناکتر است.
رئیس پژوهشکده مهندسی سازه و معاون پژوهشگاه بینالمللی زلزله بیان کرد: مطالعات نشان میدهد این گسل مناطق زیادی را از دماوند، تهران، ری، کرج و حتی قزوین را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
ناطقیالهی گفت: این گسل خطرناک خواهد بود و این تکان ٣.۹ نشان از آماده بودنش برای زلزله احتمالی بیش از ٧ ریشتر خواهد بود که باعث خواهد شد علاوه بر گسلهای تهران خیلی از گسلهای دیگر ایران را به حرکت در بیاورد و نابودی تهران قطعی خواهد بود.