کتلت لاهیجان رو اگه بخوری دیگه هیچ کتلتی نمیخوری!

«کتلت مامان پز خوبه دیگه! چه فرقی داره لاهیجانی باشه یا تهران؟!» کتلت یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که با همه نوع سلیقهای جور درمیآید.
شاید به نظر برسد که کتلت یک دستور طبخ بیشتر ندارد و همه کتلتها یک طعم دارند، در حالی که این طور نیست! گاهی یک افزودنی در غذا مزهی آن را به صورت کلی زیر و رو خواهد کرد.
کتلت لاهیجان هم از آن دسته غذاهایی است که اگر مواد لازم را مرور کنید متوجه میشوید که اضافه شدن دو قلم طعم آن را به طور کامل تغییر داده است!
مواد لازم:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
سیب زمینی | 2 عدد |
گوشت چرخ کرده | 150 گرم |
نان بربری | 2 تکه کوچک |
پیاز | یک عدد |
تخم مرغ | یک عدد |
نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن و پودر کاری | به مقدار لازم |
سبوس نان | 1/5 لیوان |
طرز تهیه:
قدم اول:
سیب زمینیها را خوب بشویید و با پوست در یک قابلمه پر از آب قرار بدهید تا بپزند.
نان بربریها را هم در مقداری آب قرار بدهید تا خیس بخورند. آب کاملا روی آنها را بگیرد.
پیاز را رنده کنید و آب آن را خوب بگیرید.
قدم دوم:
سیب زمینیهای پخته شده را پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید یا با گوشتکوب آنها را خوب بکوبید تا نرم و یک دست بشوند. نان بربری را از آب دربیاورید و حسابی آن را فشار بدهید تا آب داخلش نباشد و به سیب زمینیها اضافه کنید. گوشت را هم داخل ظرف بریزید. پیاز رنده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن و پودر کاری را هم اضافه کنید و تمام مواد را خیلی خوب ورز بدهید. بافت آن باید کاملا منسجم باشد.
قدم سوم:
داخل تابه روغن بریزید و روی گاز قرار بدهید تا داغ بشود. از مایه کتلت بردارید و داخل دستتان به آن شکل بدهید. سبوس نان را که بهتر است سبوس نان بربری باشد داخل یک ظرف بریزید و کتلتهای فرم گرفته را داخل آن بغلتانید و بعد توی تابه گذاشته و اجازه بدهید سرخ بشود. هر سمت کتلت که سرخ شد سمت دیگر آن را هم سرخ کنید و از تابه بیرون بیاورید.
این کتلت طعم و عطر بی نظیری دارد. حتما آن را تهیه کرده و لذت ببرید.