نکاتی که درباره تخممرغ باید بدانید
در اینجا به مهمترین نکات نگهداری، مصرف و فریز کردن تخممرغ اشاره میکنیم.
نگهداری تخممرغ
- تخممرغ را در یخچال نگهداری کنید:
تخممرغ را در یخچال قرار دهید تا از فساد جلوگیری شود. به ویژه در فصول گرم سال، مطمئن شوید که تخممرغ در مغازهها در یخچال نگهداری میشوند. - درون بستهبندی درپوشدار یا ظروف دربسته قرار دهید:
تخممرغها را درون بستهبندیهای اولیه خود یا ظروف دربسته قرار دهید تا از جذب بوهای دیگر در یخچال جلوگیری شود. - پوسته سالم تخممرغ را نگهداری کنید:
تخممرغهای سالم و بدون ترک یا شکاف را مصرف کنید. تخممرغهایی که به خون یا مدفوع مرغ آغشته شدهاند، قبل از نگهداری بشویید و سریع مصرف کنید. - تخممرغ را در دمای ثابت یخچال نگه دارید:
تخممرغها را در قسمتهای خنکتر یخچال که دمای ثابت دارد، نگهداری کنید. از قرار دادن آنها در قسمتهای درب یخچال که دمای کمتری دارد، خودداری کنید.
بهترین روش نگهداری تخممرغ
- همیشه تخممرغها را در کارتن اصلی نگهداری کنید:
تخممرغها در کارتن اصلی خود قرار داده شدهاند تا مانع جذب بوهای مختلف شوند. علاوه بر این، با نگهداری در کارتن، زرده تخممرغ در مرکز قرار میگیرد و ساختار خود را حفظ میکند. - مدت زمان نگهداری انواع تخممرغ:
- تخممرغ تازه: تا تاریخ انقضا
- زرده یا سفیده تخممرغ: 2 تا 4 روز
- تخممرغ آبپز شده: تا یک هفته
- غذاهای تخممرغی آماده: 3 تا 4 روز
- تخممرغ یخزده (مخلوط شده): تا 4 ماه
نحوه فریز کردن تخممرغ
- تخممرغ کامل:
تخممرغ را خوب مخلوط کنید، در ظروف مناسب فریزری بریزید و تاریخگذاری کنید.- برای استفاده بعدی، آنها را به یخچال منتقل کنید یا مستقیماً در غذاهای مختلف استفاده کنید.
- سفیدهها:
سفیدهها را جدا کرده و در ظروف فریزری بریزید.- میتوانید برای سهولت، ابتدا هر سفیده را در قالبهای یخ ریخته و سپس به ظرف اصلی منتقل کنید.
- زردهها:
زرده تخممرغ را با یک سوم قاشق چایخوری نمک یا یک قاشق چایخوری شکر ترکیب کنید تا از ژلهای شدن آن جلوگیری شود.- در ظرفهای فریزری بریزید و تاریخگذاری کنید.
پخت و پز با تخممرغ منجمد شده
- تخممرغهای منجمد شده را یک شب در یخچال قرار دهید یا زیر آب سرد قرار دهید تا ذوب شوند. سپس طبق نیاز استفاده کنید.
تشخیص تخممرغ تازه
- تخممرغ تازه در آب غرق میشود و شناور نخواهد شد.
- در تخممرغ تازه، زرده سفت و سفیده ضخیم است.
- تخممرغ قدیمیتر زرده و سفیده نازکتر و آبکیتر دارد.
- تخممرغهای تازه بوی کمی دارند در حالی که تخممرغهای کهنه بو میدهند.
نحوه شکستن تخممرغ
- تخممرغ را روی سطح صاف مانند تخته برش بشکنید تا از ورود پوستهها جلوگیری شود.
- از گوشه ظرف یا ماهیتابه استفاده نکنید تا ذرات پوسته مخلوط نشود.
نکات مهم در مصرف تخممرغ
- غذاهای حاوی تخممرغ را ظرف دو ساعت بعد از پخت سرو کنید.
- اگر تخممرغ بیش از دو ساعت از یخچال خارج شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هنگام جدا کردن زرده و سفیده، اگر تخممرغ سرد باشد، راحتتر جدا میشوند.
- برای جلوگیری از خشک شدن زرده تخممرغ آبپز، آن را درون آب سرد قرار دهید.