چند روش کاربردی برای اینکه بادمجان سیاه نشود؛ حتما تست کن
گاهی ممکن است بادمجان قبل و بعد از سرخ کردن یا پس از برش سیاه شود، دلایل اصلی سیاه شدن بادمجانها چیست و چه راهحلهایی برای سیاه نشدن آنها دارد؟
بادمجان یا بادنجان یکی از پرمصرفترین صیفیجات است که با آن غذاهای خوشمزه و متنوعی مانند کشک و بادمجان، میرزا قاسمی، حلیم بادمجان و خورش بادمجان تهیه میشود. بادمجان دارای ویتامینهای مختلف و منبع سرشاری از فیبر و مواد مغذی است. اگر شما هم از علاقمندان این ماده غذایی مفید هستید، این بخش را بخوانید تا با راههای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان آشنا شوید.
دلیل سیاه شدن بادمجان پس از برش
بادمجان تازه بریده شده، هنگامی که در معرض هوا قرار میگیرد، به سرعت اکسید شده و سیاه می شود. بادمجان سیاه شده پس از سرخ شدن نیز رنگ تیرهای داشته و ظاهر غذا را خراب میکند. بادمجان بسته به عوامل مختلف رنگهای متفاوتی پیدا میکند، عواملی مثل:
pH آب مورد استفاده
نوع چاقو
نوع ظروف آشپزی
میزان قرار گرفتن در معرض اکسیژن
راه حل سیاه شدن بادمجان بعد و قبل سرخ شدن
مثل همیشه برای هر مشکلی در آشپزی راه حلی وجود دارد. برای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان راههای زیر را امتحان کنید.
آب و نمک
بادمجان را پوست بکنید و برش بزنید و بشویید و خیلی سریع درون محلول آب و نمک بریزید.
آب و شیر
برای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان، قبل از برش بادمجان، یک کاسه آب را آماده کنید و درون آن یک قاشق غذاخوری شیر بریزید. بادمجانها را پوست بکنید و برش بزنید و درون این محلول قرار دهید تا سیاه نشوند.
آب و لیمو یا سرکه
برای متوقف کردن اکسیداسیون و یا کاهش سیاه شدن بادمجان، یک کاسه آب را آماده کنید و درون آن آب یک تکه لیمو بریزید. سپس بادمجانها را پوست بکنید و برش بزنید و درون این محلول قرار دهید تا سیاه نشوند.
آب جوش
برای جلوگیری از سیاه شدن بادمجان در یک قابلمه آب را جوش میآورید و بادمجانها را یکی یکی پوست کنده و سریع در آبجوش بریزید و سریع آبکش کنید تا بادمجان سیاه نشود.
نکته
بادمجان ها را با شعله ملایم سرخ کنید و هرگز با شعله بالا سرخ نکنید زیرا سبب سوختن و سیاه شدن بادمجان میشود.