چرا زخم خشک نشده را نباید کند؟
دلایل نکندن زخم خشک نشده
کندن زخم خشک نشده می تواند آسیب های متعددی را به لایه های مختلف پوستی وارد کند. همچنین کندن زخم می تواند فرایند بهبودی را به تعویق بیاندازد. تحت هر شرایطی باید زخم را دستکاری نکرد. دستکاری زخم می تواند شرایط ایده آل پوست جهت بهبودی را از بین ببرد. اغلب افرادی که زخم خود را می کنند، به دلیل مشکلات رفتاری این کار را انجام می دهند. به نوعی زخم خشک شده وسواس فکری خاصی را به وجود می آورد.
به جای کندن زخم باید صبر کرد تا خود زخم بهبود پیدا کند. تحت چنین شرایطی زخم در یک بازه زمانی کوتاه مدت ترمیم خواهد شد. به جای کندن زخم می توان از کرم های مرطوب کننده و ترمیم کننده، جهت بهبودی سریع کمک گرفت.افرادی که به این نکته توجه می کنند دوباره سلامت پوست خود را می توانند به دست بیاورند. عدم توجه به این نکته می تواند باعث بروز اختلالات گسترده و شایع تری شود. بر اساس تحقیقات پزشکی گسترده صورت گرفته در کشورهای مختلف بنا به دلایل ذیل نباید زخم را کند:
عمیق شدن جای زخم
به نوعی کندن زخم خشک نشده می تواند باعث عمیق شدن آن شود. به نوعی پس از کندن پوست، زخم قبلی بدتر خواهد شد. در اغلب موارد پس از کندن پوست دچار خونریزی می شود. این خونریزی تا جایی ادامه پیدا می کند که پوست دوباره شرایط مطلوب جهت ترمیم را به دست بیاورد. برای جلوگیری از عمیق شدن جای زخم، نباید آن را کند. افرادی که به این نکته توجه نمی کنند زخم خود را بدتر خواهند کرد. در هر شرایطی باید به این نکته توجه نمود.
ایجاد عفونت شدید
کندن زخم خشک نشده باعث افزایش عفونت خواهد شد و همچنین احتمال درگیری بدن با عوامل بیماری زا را افزایش می دهد. پوست پس از هر بار زخم، یک لایه دفاعی و ترمیمی از پوست را به وجود می آورد. این لایه پوستی خطر نفوذ عوامل بیماری زا را می تواند کاهش دهد.در همین راستا برای جلوگیری از بروز عفونت شدید نباید زخم را کند. کندن زخم بر اساس تحقیقات جدید خطر بروز عفونت را تا حدود ۸۳ درصد افزایش می دهد. برای جلوگیری از بروز عفونت باید زخم را به صورت مداوم شستشو داد.
خوب نشدن زخم چه علتی دارد؟
ترمیم دیرهنگام
سیر درمان و ترمیم زخم به گونه ای است که به صورت تدریجی درمان قطعی حاصل می شود. برای جلوگیری از ترمیم دیرهنگام نباید زخم را کند. کندن زخم می تواند روند ترمیم زخم و پوست را به تعویق بیاندازد. بر اساس جدیدترین بررسی های صورت گرفته در کشور اسپانیا، کندن زخم فرایند ترمیم زخم را می تواند مختل کند.همچنین بعد از ترمیم نیز جای زخم باقی خواهد ماند. برای جلوگیری از ایجاد هرگونه اسکار ناشی از زخم، نباید آن را کند. کندن زخم های عمیق خطر خونریزی را می تواند افزایش دهد.
افزایش خطر بروز بیماری های مختلف
پس از کندن زخم خشک نشده به نوعی لایه دفاعی پوست به طور کامل از بین خواهد رفت. برای کاهش خطر بروز بیماری های مختلف، نباید زخم را کند. کندن زخم می تواند خطر بروز بیماری های مختلف را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. اغلب پس از کندن زخم فرد دچار بیماری های مختلفی اعم از سالک می شود. برای کاهش خطر بروز بیماری های مختلف باید از کندن زخم جلوگیری کرد.
خطر بروز درماتیلومانیا
کندن زخم خشک نشده می تواند خطر بروز درماتیلومانیا را افزایش دهد. این بیماری مشکلات مختلف و متعددی را می تواند برای بدن به ارمغان بیاورد. همچنین این بیماری می تواند در آینده مشکلات جدی تری را برای فرد به ارمغان بیاورد. این بیماری در افراد با میانسال و سالمند می تواند خطرات جدی تری را به وجود بیاورد.بیماری درماتیلومانیا روی عصب مرکزی مغز تاثیر می گذارد و در نهایت احتمال بروز آسیب های مغزی را افزایش می دهد. کندن مداوم زخم می تواند باعث ایجاد مشکلات مختلفی در بافت شود. همچنین این بیماری روند ترمیم زخم را می تواند دچار اختلال کند.