آشپزی

مطمئنم تاحالا همچین خورشی رو امتحان نکردی!

خورش ریحان، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ی شمالی ایران است که به دلیل طعم و بوی بی نظیر ریحان، طراوت و تازگی بهار را به سفره شما می‌آورد. این خورش را می‌توان با گوشت، مرغ یا بادمجان تهیه کرد و از آن به عنوان یک غذای کامل و مغذی در کنار خانواده و دوستان خود لذت برد.

در این مقاله، به ارائه ی دو روش برای تهیه ی خورش ریحان با گوشت و مرغ به روش های سنتی و رستورانی می‌پردازیم:

روش اول: طرز تهیه خورش ریحان با گوشت (سنتی)

مواد لازم (برای 4 نفر):

500 گرم گوشت گوسفندی (ران یا سردست)

2 پیمان برنج

2 عدد پیاز متوسط

3 حبه سیر

1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

1 قاشق چای خوری زعفران دم کرده

1/2 پیمان ریحان تازه خرد شده

1/2 پیمان جعفری تازه خرد شده

1 قاشق چای خوری نمک

1/2 قاشق چای خوری فلفل سیاه

روغن به مقدار لازم

طرز تهیه:

گوشت را به تکه های متوسط خرد کنید و بشویید.

پیازها را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه ی مناسب با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

سیر رنده شده را به پیازها اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر تفت دهید.

گوشت های خرد شده را به پیازها و سیر اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت ها قهوه ای رنگ شوند.

رب گوجه فرنگی، زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه را به گوشت ها اضافه کنید و به هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

به اندازه ی 4 پیمان آب به گوشت ها اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید.

پس از اینکه آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و به مدت 1 تا 2 ساعت بپزید تا گوشت ها tender شوند.

برنج را به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید.

در یک قابلمه ی مناسب، روغن را گرم کنید و ته قابلمه را با سیب زمینی یا نان بپوشانید تا برنج ته دیگ ببندد.

برنج خیس شده را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی آب اضافی آن را بگیرید.

به اندازه ی 2 تا 3 بند انگشت آب به برنج اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید.

پس از اینکه آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.

به مدت 30 تا 40 دقیقه دیگر برنج را دم بکشید تا پخته شود.

ریحان و جعفری خرد شده را به خورش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.

خورش ریحان را به مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید تا طعم و عطر ریحان به خورد خورش برود.

خورش ریحان را با برنج و ته دیگ سرو کنید.

نکات تکمیلی:

می توانید از گوشت گوساله یا مرغ به جای گوشت گوسفندی در این خورش استفاده کنید.

اگر می خواهید خورش ریحان شما طعم ترش و ملس داشته باشد، می توانید از کمی آبلیمو یا رب انار در آن استفاده کنید.

می توانید به جای رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی تازه رنده شده نیز در این خورش استفاده کنید.

خورش ریحان را می توانید به مدت 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید و مجددا گرم کنید.

روش دوم: طرز تهیه خورش ریحان با مرغ (رستورانی)

مواد لازم (برای 4 نفر):

700 گرم سینه مرغ بدون پوست و استخوان

2 پیمان برنج

2 عدد پیاز متوسط

3 حبه سیر

2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

1 قاشق چای خوری زعفران دم کرده

1/2 پیمان ریحان تازه خرد شده

1/2 پیمان جعفری تازه خرد شده

1 قاشق چای خوری نمک

دستبند نقره پاندورا
دکمه بازگشت به بالا