علیرضا عسگریان، نماینده معاون رفاه و امور اقتصادی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همچنین به تازگی در خصوص آخرین اقدامات این وزارتخانه اظهار داشت: ما آمادگی داریم که دهکبندیهای خانوارها را در دو الی سه ماه آینده بهروز کنیم. این دهکبندیها مرتبط با سال ۱۴۰۲ هستند، اما معیارها و شاخصها همچنان همان معیارهای قبلی را خواهند داشت و تغییری در آنها ایجاد نخواهد شد.
یارانه نقدی به عنوان بخشی از سیاستهای دولتی برای کمک به خانوارهای کم درآمد و آسیبدیده استفاده میشود. این یارانه نقدی در ایران تحت عنوان “همیاری” شناخته میشود و توسط سازمان تأمین اجتماعی ایران اجرا میشود. این برنامه منجر به واریز مبلغ یارانه نقدی به حساب خانوارهای مستحق میشود. میزان این یارانه نقدی همیاری در طول زمان متغیر بوده و با توجه به شرایط اقتصادی و تصمیمات دولت، ممکن است در هر دوره تغییر کند.
علیرضا عسگریان در گفتوگو با ما، توضیح داد: وجود روایتهای متفاوت درباره خط فقر مطلق، خط فقر نسبی و خط فقر شدید مشهود است. با این حال، نهادهای مختلف در حال نظارت و پایش این خطوط فقر هستند و باید به توافق مشترک برسند. به همین دلیل باید بحث مفصلی بین نهادها و سازمانهایی که خود را مسئول تعریف خطوط فقر میدانند، صورت پذیرد.
وی افزود: این گفتوگو در حال حاضر در حال اجرا است. در هفته گذشته، جلسهای بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شده است و در این جلسه درباره این موضوع بحث و گفتوگو شده است تا توافقی بهدست آید و تصمیمات مؤثری اتخاذ شود تا نگاه توام و متحدی به مسئله خطوط فقر شکل گیرد.
در اوایل مردادماه، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سؤالی اشاره کرد که برخی افراد مبین بر این باورند که با داشتن دو خودرو و عدم داشتن مسکن، یارانههایشان قطع شده است، درحالیکه برخی دیگر چندین ملک و مغازه دارند و همچنان یارانه میگیرند. وی افزود: این تفسیرها قابل قبول نیستند. مگر اینکه یک فرد چندین مغازه داشته باشد، اما تراکنشهای بانکی آن ثبت نشده باشد. ما معیارهای زیادی برای شناسایی وسعت اقتصادی خانوارها داریم و تصمیمگیری ما براساس این معیارها انجام میشود. این معیارها شامل تراکنشهای بانکی، حسابهای بانکی، سود بانکی، مانده در حسابهای بانکی، ساختار خانوار، بدهی خانوار، تعداد و نوع وسایل نقلیه، قیمت وسایل نقلیه، تعداد اعضای حقوقبگیران یک خانوار، داراییهای بورسی خانوار، ملک و مسکن، و تعداد سفرهای خارجی (بهجز سفرهای به عتبات) میشود. همه این عوامل در تصمیمگیری ما در مورد خطوط فقر مؤثر هستند.