فوت و فنهای ماهی شکم پر به سبک جنوبی
«ماهی شکم پر درست کردن که کار هرکسی نیست!» ماهی شکم پر درست کردن کار هر کسی است! به شرطی که یک سری اصول را رعایت کنید نه تنها سخت نیست بلکه بسیار هم لذت بخش است! آشپزی هم یک روال دارد و طبیعی است که همه زیرو بمهای آن را بلد نباشید، اما کاملا قابل یادگیری است!
به گزارش راهنماتو، این ماهی شکم پر بسیار ساده تهیه میشود و بی نهایت خوشمزه است. اگر طالب یک ماهی شکم پر با طعم و عطر جنوبی هستید آستینها را بالا بزنید که این دستور همان است که دنبالش هستید!
مواد لازم برای حشو:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
پیاز ریز خرد شده | یک عدد |
گشنیز، شنبلیه، برگ سیر تازه | به میزان لازم |
زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک | به مقدار کافی |
سیر رنده شده | 3 حبه |
گردوی خرد شده | نصف پیمانه |
تمبر هندی | نصف پیمانه |
مواد لازم برای مرینیت ماهی:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
کره نرم شده | به مقدار لازم |
نمک، پودر سیر و پودر پیاز | به میزان لازم |
زعفران غلیظ دم کرده | به میزان سخاوت شما! |
آب لیموترش | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
در ابتدا حشو را آماده کنید. حشو به مواد میانی گفته میشود که داخل شکم ماهی قرار میدهیم.
پیاز ریز خرد شده را داخل تابه بریزید و به همراه سبزیهایی که گفته شد تفت بدهید. فلفل سیاه، زردچوبه، فلفل قرمز و مقدار خیلی کمی نمک (تمبر هندی شوری دارد پس مراقب مقدار نمک باشید!) به آن اضافه کرده و به همراه سیر رنده شده و گردوی خرد شده 2-3 دقیقه تفت بدهید.
تمبر هندی را با مقداری آب خیس کنید و بعد از مدتی آن را از صافی رد کنید تا یک مایع صاف به دست شما برسد.
اجازه بدهید با حرارت ملایم این حشوی خوشبو و خوش طعم بپزد و جا بیفتد.
به سراغ مزه دار کردن ماهی بروید.
ماهی را از وسط باز کنید. در یک ظرف کره نرم شده را به همراه نمک، پودر پیاز و پودر سیر، زعفران و آب لیمو مخلوط کنید. از ماده به دست آمده به داخل شکم ماهی بمالید. فراموش نکنید که روی پوست ماهی را هم کاملا از این مواد بپوشانید. یک ساعت زمان بدهید تا ماهی با این مواد و ادویهها حسابی طعم دار شود.
بعد از گذشت یک ساعت و مزه دار شدن ماهی، داخل شکم آن را باز کرده و از مواد حشو پر کنید. تمام قسمتهای داخلی را از مواد بریزید و شکم ماهی را ببندید و با خلال دندان لبههای آن را به هم متصل کنید.
سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. به چند برش لیمو ترش نیاز دارید. آنها را روی کاغذ روغنی بچینید و ماهی را روی لیموها قرار بدهید. فر را در دمای 190 درجه روشن کرده و ماهی عزیز و نازنین را به مدت 40 دقیقه داخل آن بپزید.
مسلما ماهی را باید با سبزی پلو سرو کرد! سبزی پلوی جذاب را هم در این فاصله تهیه کنید.
بعد از گذشت 40 دقیقه و سرخ و پخته شدن ماهی آن را از فر بیرون بیاورید و در ظرف سرو بچینید. روی آن هم مقداری روغن حیوانی آب شده بریزید و به به! از طعم و عطر این ماهی شکم پر هرچقدر که بگوییم کم است! نوش جان