یکی از دغدغههای خانمهای شاغل آماده کردن غذا برای خانواده است. از این رو، فریز کردن مواد غذایی و انواع خورشتها میتواند کمک زیادی در صرفهجویی زمان آنها کند. اما بهتر است بدانید که ماندگاری هر نوع خورشت در فریزر چقدر است.
مدت زمان نگهداری خورشتها در یخچال و فریزر:
امروزه به دلیل مشغله کاری، بسیاری از افراد وقت کافی برای آشپزی ندارند و به همین دلیل حجم مواد اولیه را در هنگام پخت خورشتها افزایش میدهند تا برای چندین وعده غذا آماده داشته باشند. در ادامه، مدت زمان نگهداری انواع خورشتها در یخچال و فریزر آورده شده است:
- خورشت فسنجان: این خورشت را میتوان به مدت ۶ تا ۷ روز در یخچال و ۶ ماه در فریزر نگهداری کرد.
- خورشت قیمه: خورشت قیمه بیشتر از ۳ تا ۴ روز در یخچال نباید نگهداری شود. در فریزر، میتوان این خورشت را بین ۲ هفته تا ۳ ماه نگهداری کرد.
- خورشت قورمه سبزی: خورشت قورمه سبزی نهایتاً ۳ روز در یخچال قابل نگهداری است و در فریزر تا ۳ ماه ماندگاری دارد.
- خورشت کرفس: این خورشت را میتوان تا ۳ تا ۴ روز در یخچال نگهداری کرد و در فریزر هم بهتر است بیش از ۳ ماه نگهداری نشود.
- خورشت مرغ: خورشت مرغ معمولاً تا ۳ تا ۴ روز در یخچال باقی میماند. اما میتوان مرغ پخته شده را تا ۲ تا ۶ ماه در فریزر نگهداری کرد.
- خورشت ماست: خورش ماست را میتوان ۳ تا ۵ روز در یخچال و بیش از ۳ ماه در فریزر نگهداری کرد.
- خورشت لوبیا سبز: این خورشت را میتوان تا ۳ روز در یخچال نگهداری کرد و در فریزر تا ۲ هفته (حداکثر ۳ ماه) ماندگاری دارد.
- خورشت کنگر: خورشت کنگر را میتوان تا ۴ روز در یخچال و ۲ هفته (حداکثر ۳ ماه) در فریزر نگهداری کرد.
- خورشت بامیه: خورش بامیه قابلیت نگهداری ۳ روزه در یخچال را داشته و در فریزر تا ۲ هفته (حداکثر ۳ ماه) ماندگاری دارد.
نکات مهم برای نگهداری خورشتها در یخچال و فریزر:
- بهتر است خورشتها را تازه مصرف کنید.
- غذاهای پخته شده نباید بیشتر از دو ساعت خارج از یخچال قرار گیرند.
- هنگام قرار دادن خورشتها در یخچال، از گذاشتن آنها داغ جلوگیری کنید.
- پس از سرد شدن خورشت، چربی سفتشده روی سطح غذا را بردارید و دور بریزید.
- برای جلوگیری از فساد غذا، از قرار دادن حجم زیادی از مواد غذایی داغ در فریزر خودداری کنید.
- هنگام فریز کردن غذاها، به دما، بستهبندی و نحوه فریز کردن توجه کنید.
- خورشت را در ظرفهای دربسته و به اندازه نیاز هر وعده قرار دهید.
- برچسبهایی با تاریخ بستهبندی و نام خورشت روی ظرفهای فریز شده بزنید تا از فساد آنها جلوگیری کنید.