خانه داری

راز یک آش جوی خوشمزه اینجاست! آش جو فقط خونه مامانم مزه می‌ده! می‌دونی چرا؟

«آش جو فقط خونه مامانم مزه می‌ده! می‌دونی چرا؟ چون با عشق می‌پزه!»

آش یکی از ساده‌ترین غذاها و در عین حال خوشمزه‌ترین‌هاست ولی همین آش راحت و آسان گاهی اوقات چنان آب و دان سوا می‌شود که رغبت نمی‌کنید به آن نگاه هم بیندازید! رمز پختن یک آش فوق‌العاده چیست؟ فکرتان را مشغول نکنید. راز درست کردن هر نوع غذای خوشمزه چاشنی عشق است. چیزی که در هر خانه‌ای هست ولی ممکن است استفاده نشود!

آش جو در کشور ما طرفداران زیادی دارد. اگر خاصیت جادویی جو را نادیده بگیریم این آش مرهم خیلی از دردهاست! درد روحی را می‌گویم! اصلا با شما حرف می‌زند و مشکلات را به دوش می‌کشد! خیلی رویایی شد؟! شاید! اما خوردن آش جو در این هوای رو به سرد که هنوز بین پاییز و تابستان مردد مانده است واقعا دلچسب است!

این آش در هر قسمت از مملکت ما به یک سبک و روش درست می‌شود و همه آنها هم موردقبول و لذیذ هستند. اگر دوستدار آش جوی سنتی و جاافتاده و خوش عطر و طعم هستید این دستور باب دل شما خواهد بود!

مواد لازم:

جو پوست کنده ۱ پیمانه
لوبیا چیتی نصف پیمانه
نخود نصف پیمانه
سبزی آش ۵۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد
سیر ۶ حبه
کشک ۵۰۰ گرم
نعنا خشک شده ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع به میزان لازم
نمک، زرد چوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

 

آش جو

گام اول:

همه دوستداران آش و آشپزهای نازنین می‌دانند که حبوبات آش باید از قبل خیس بشوند تا ضرری متوجه دستگاه گوارش نگردد و همچنین بهتر پخته شوند! برای اینکه از شر نفخ بعد از خوردن این غذا خلاص بشوید چند ساعتی قبل از شروع به پخت آش حتما جو، لوبیاچیتی و نخود را خیس کنید و چندباری هم آب آنها را عوض کرده و بگذارید بمانند.

گام دوم:

یک قابلمه روی گاز بگذارید. لوبیاچیتی و نخود را در آن بریزید و اجازه بدهید با چندین لیوان آب با حرارت ملایم و در بسته بپزند. این مرحله  را تا وقتی که لوبیاچیتی و نخود کامل پخته شوند ادامه دهید.

گام سوم:

قابلمه‌ای بزرگتر احتیاج است. باید به اندازه تمام محتویات آش باشد. حبوبات بعد از خیس خوردن و پخت حجمشان بیشتر خواهد شد. جو را در قابلمه بریزید و به همراه چند لیوان آب یا آب قلم (به به! اگر از آب قلم یا عصاره گوشت استفاده کنید طعم لذیذ آش شما چندبرابر خواهد شد) بپزید. حرارت گاز ملایم باشد تا جوها با آرامش کامل باز شوند.

گام چهارم:

مرحله پخت جو 2 تا 3 ساعت طول خواهد کشید. حالا وقت اضافه کردن لوبیاچیتی و نخود پخته شده است. در این مرحله آش شما با همین سه قلم هم لعاب خوبی دارد.

گام پنجم:

وقتی حبوبات آش خیلی خوب با هم مخلوط شدند نوبت به سبزی آش می‌رسد. به نسبت بقیه آش‌ها سبزی کمتری موردنیاز است. سبزی خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید. این قسمت هم باید به سبزی‌ها اجازه بدهید که پخته بشوند و طعم آنها با حبوبات خوب ترکیب شود.

آش جو

گام ششم:

یکی از رموز اصلی خوشمزگی هر آشی سیرداغ و پیازداغ آن است. سیرها و پیاز را خلالی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا حسابی طلایی بشوند. بعد به آش اضافه کنید. یک ساعت هم به این مرحله زمان بدهید تا طعم جادویی سیر و پیاز با سبزی و حبوبات در هم ادغام بشود.

گام هفتم:

20 دقیقه مانده به پایان طبخ آش، یعنی زمانی که از قیافه آش شما مشخص است که حاضر است. سبزی‌ها خوب پخته شدند. حبوبات باز شده و همه با هم دست اتحاد و دوستی داده‌اند کشک باید خودنمایی کند. اگر کشک شما مایع است که بهتر، اما اگر کشک سفت دارید آن را با مقداری آب جوش ترکیب کنید و کم کم به آش اضافه کرده و هم بزنید. نمک و فلفل سیاه را هم بعد از چشیدن طعم آش اضافه کنید. به علت اینکه کشک شور است در استفاده از نمک حتما محتاط عمل کنید.

گام هشتم:

نعناع خشک را در مقداری روغن تفت بدهید. در حد یک دقیقه کافی است و اگر زیاد نعناع را سرخ کنید تلخ خواهد شد. بعد از این کار نعناع را هم به آش اضافه کنید و هم بزنید.

آش شما حاضر است. با عطری که راه انداخته به شما می‌گوید میل بفرمایید و لذت این مزه‌ی فوق‌العاده را ببرید! تزیین آش به سلیقه خودتان است و می‌توانید با کشک زعفرانی و نعناع داغ و سیرداغ آن را زینت دهید.

نکاتی که لازم است بدانید:

  • اگر سبزی تازه در دسترس ندارید سبزی خشک هم کار شما را راه می‌اندازد. به جای نیم کیلو سبزی تازه، 250 گرم سبزی خشک کافی است.
  • حواستان به میزان آب آش باشد. اگر آب آش زیاد باشد لعاب آن کم خواهد شد.
  • سبزی آش شامل: نعناع، تره، گشنیز و جعفری است.

دستبند نقره پاندورا
نمایش متن با لینک
دکمه بازگشت به بالا