آشپزی

دیگه لازم نیست از بیرون سرشیر بخری، ارزان خودت درست کن

سرشیر یکی از لبنیات سنتی و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل طعم و خواص منحصر به فردی که دارد، طرفداران زیادی پیدا کرده است.سرشیر سرشار از کلسیم، پروتئین و ویتامین های گروه B است و می تواند به عنوان یک وعده ی غذایی مقوی و مغذی، به خصوص برای کودکان، افراد مسن و ورزشکاران مورد استفاده قرار گیرد.

در این مقاله، به بررسی روش تهیه ی سرشیر خانگی می پردازیم تا شما بتوانید با این لبنیات خوشمزه و پرخاصیت آشنا شوید و به راحتی آن را در منزل خود تهیه کنید.

مواد لازم:

شیر کامل: 2 لیتر

مراحل تهیه:

  1. شیر را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  2. حرارت را به گونه ای تنظیم کنید که شیر به جوش نیاید و فقط گرم شود.
  3. حین گرم شدن شیر، آن را به طور مرتب با قاشق هم بزنید تا ته نگیرد.
  4. بعد از اینکه شیر به دمای حدود 70 درجه سانتیگراد رسید (دمای ایده آل برای تشکیل سرشیر)، از روی حرارت بردارید.
  5. یک ملاقه ی سرد را به مدت 10 دقیقه در شیر گرم فرو ببرید و به طور مداوم با آن هم بزنید.
  6. بعد از 10 دقیقه، ملاقه را خارج کنید و به هم زدن با قاشق ادامه دهید.
  7. در این مرحله، سرشیر به تدریج از روی شیر جدا می شود و به صورت لایه ای نازک روی سطح شیر جمع می شود.
  8. با استفاده از یک صافی یا پارچه نخی تمیز، سرشیر را از شیر جدا کنید.
  9. سرشیر را در یک ظرف تمیز و استریل شده بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

نکات تکمیلی:

  • برای اینکه سرشیر شما طعم و مزه ی بهتری داشته باشد، می توانید از شیر محلی و تازه استفاده کنید.
  • همچنین می توانید قبل از گرم کردن شیر، به آن کمی خامه اضافه کنید تا سرشیر شما چرب تر و خوشمزه تر شود.
  • سرشیر خانگی را می توانید به مدت 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
  • می توانید از سرشیر به عنوان چاشنی برای غذاهای مختلف، در تهیه ی مربا و دسر و یا به صورت ساده و به عنوان یک میان وعده ی مغذی استفاده کنید.

با به کارگیری این روش ساده و کاربردی، می توانید سرشیری سالم و خوشمزه را در منزل خود تهیه کنید و از طعم و خواص بی نظیر آن لذت ببرید!

نوش جان!

دستبند نقره پاندورا
دکمه بازگشت به بالا