حلوای زعفرانی نذری برای 40 نفر + طرز تهیه و نکات
مواد لازم برای 40نفر
آرد | 2400 گرم |
زعفران | 10 قاشق غذا خوری |
هل | 4 قاشق چایخوری |
شکر | 2 کیلوگرم |
روغن مایع | 1 لیتر |
کره | 350 گرم |
گلاب | 10 قاشق غذاخوری |
آب | به میزان لازم |
طرز تهیه حلوا
1- آرد رو ۳ بار الک کنید بعد روی حرارت ملایم تفت بدید تا قهوه ای بشه و بوی خامیش گرفته شه. تو این مدت بالای سرش باشید و مدام هم بزنید. این مرحله بسته به حجم آرد بین ۱/۵ تا ۲ ساعت طول میکشد. سپس مجدد آردُ از الک ریز رد کنید. آرد سبوس دار مثل آرد نون سنگک بهترین آرد برای تهیه حلوا است. از اون جایی که گلوتنش پایینِ باعث لطیف تر شدن حلوا میشه و از کش دار شدنش جلوگیری میکنه.
2- حالا روغنها و کره رو با هم مخلوط کنید و کم کم به آرد اضافه کنید و مدام هم بزنید روغنُ باید به اندازهای اضافه کنید که وقتی هم میزنید سفت نباشه و راحت هم بخوره بعد از اینکه روغن رو اضافه کردید باید حدود نیم ساعت تفت بدید تا بوی روغن گرفته بشه.
3- همزمان که آرد و روغنُ تفت میدید شربت هم درست کنید برای تهیه شربت آب + شکر با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید. حواستون باشه شربت حلوا نباید قوام بیاد همین که شکر در آب حل بشه کافیه. اگه شربت قوام بیاد حلواتون خشک میشه. بعد از حل شدن دانههای شکر گلابُ اضافه کنید و ۳ دقیقه بعد از روی حرارت بردارید.
همیشه برای تهیه حلوا شربتُ بیشتر از حد معمول درست کنید، چون کیفیت آردها با هم فرق میکنه و ممکنِ شما از آردی استفاده کرده باشید که به شربت بیشتری نیاز داشته باشه که اگر کم درست کرده باشید دوباره باید شربت درست کنید و کارتون سخت میشه اگه شربت اضافه اومد میتونید نگهِش دارید.
4- بعد از اینکه شربت آماده شد هل رو به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید حالا نوبت اضافه کردن شهد گرم به مخلوط آرد و روغنِ، شربت رو کم کم به موادتون اضافه کنید و مدام هم بزنید هر بار که شربت اضافه می کنید بخشی از زعفران دم کرده رو هم اضافه کنید.
حلوای آماده شده روتا وقتی که داغه در ظرف مورد نظر بریزید و با خلال پسته، خلال بادام، پودر نارگیل به سلیقه ی خودتون تزئین کنید. نوش جان.
ترفند های مهم
از ترکیب روغن جامد، مایع و کره استفاده کنید.
آرد سبوس دار فراموش نشه.
شربت حلوا نباید قوام بیاد.
شربت رو یهو اضافه نکنید.
مدام هم بزنید.