آشپزی

بدون مایه ماست خودت تو خونه ماست درست کن!

ماست، یکی از لبنیات پرطرفدار و محبوب در سراسر جهان است که علاوه بر طعم لذیذ، خواص بی‌شماری برای سلامتی دارد. ماست را می‌توان به روش‌های مختلفی تهیه کرد، اما یکی از روش‌های ساده و سنتی، تهیه ماست بدون استفاده از مایه ماست است.

در این مقاله، به شما طرز تهیه ماست خانگی بدون مایه ماست را به صورت مرحله به مرحله آموزش می‌دهیم:

مواد لازم:

  • 1 لیتر شیر پرچرب (ترجیحاً شیر محلی و تازه)
  • 2 قاشق غذاخوری ماست چکیده یا ماست ترش

مراحل پخت:

  1. شیر را در یک قابلمه تمیز بجوشانید.
  2. پس از اینکه شیر به جوش آمد، حرارت را کم کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه دیگر به جوشیدن ادامه دهید تا کمی غلیظ شود.
  3. شیر جوشیده را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود.
  4. زمانی که دمای شیر به حدود 40 تا 45 درجه سانتی‌گراد رسید (که به اندازه گرمای بدن است)، 2 قاشق غذاخوری ماست چکیده یا ماست ترش را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با شیر مخلوط شود.
  5. مخلوط شیر و ماست را در یک ظرف دربسته بریزید و به مدت 8 تا 10 ساعت در دمای محیط (مثلاً در کابینت یا روی بخاری) قرار دهید تا ماست ببندد.
  6. پس از اینکه ماست بست، آن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

نکات:

  • برای اینکه ماست شما طعم بهتری داشته باشد، می‌توانید از شیر محلی و تازه استفاده کنید.
  • همچنین می‌توانید از ماست چکیده یا ماست ترش کم‌چرب یا پرچرب به دلخواه خود استفاده کنید.
  • برای اینکه مطمئن شوید شیر به دمای مناسب رسیده است، می‌توانید از دماسنج آشپزی استفاده کنید.
  • اگر از ماست چکیده استفاده می‌کنید، می‌توانید مقدار آن را به 4 قاشق غذاخوری افزایش دهید تا ماست شما سفت‌تر شود.
  • در زمستان که هوا سردتر است، ممکن است زمان لازم برای بستن ماست بیشتر شود.
  • می‌توانید ماست خانگی خود را به تنهایی یا با میوه‌های تازه، عسل، مربا  سرو کنید.

نوش جان!

دستبند نقره پاندورا
دکمه بازگشت به بالا