با این غذای خوشمزه مادرشوهرتان را جادو کنید!
خاگینه گل سرخ نوعی دسر یا غذای سنتی ایرانی است که با استفاده از گل محمدی، تخم مرغ، آرد و سایر مواد تهیه می شود. این دسر طعم و عطر گلاب و گل محمدی دارد و به دلیل ظاهر زیبا و رنگ صورتی اش، می تواند گزینه مناسبی برای مهمانی ها و مجالس باشد.
یکی از دسر های متفاوت و خوشمزه که مانند کیک کمی پف دارد و با استفاده از گل محمدی تهیه می شود خاگینه گل سرخ است. این خاگینه خوشمزه و متفاوت در زیر ۱ ساعت تهیه می شود. دو نوع رایج برای خاگینه گل سرخ وجود دارد:
1. خاگینه ساده گل سرخ:
این نوع خاگینه شبیه به کوکو است و با ضخامت کمی تهیه می شود.
مواد لازم:
- پودر گل محمدی: 4 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: 5 عدد
- آرد: 2 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
- شیر: 2 قاشق غذاخوری
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
- روغن مایع: به مقدار لازم
- شربت ساده: به مقدار لازم
طرز تهیه:
پودر گل محمدی را با 2 قاشق غذاخوری آب داغ مخلوط کنید و بگذارید 15 دقیقه خیس بخورد.
در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ ها را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
آرد و بیکینگ پودر را الک کنید و به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.
شیر و گلاب را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا مواد صاف و یکدست شوند.
مخلوط گل محمدی خیس شده را به همراه 2 قاشق غذاخوری از شربت ساده به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
ماهیتابه ای را روی حرارت ملایم گرم کنید و کمی روغن مایع داخل آن بریزید.
مایه خاگینه را داخل ماهیتابه بریزید و روی آن را صاف کنید.
در ماهیتابه را بگذارید و به مدت 15 تا 20 دقیقه خاگینه را بپزید تا زمانی که سفت شود.
خاگینه را برگردانید و 10 دقیقه دیگر بپزید تا طرف دیگر آن نیز طلایی رنگ شود.
خاگینه را از ماهیتابه خارج کنید و بگذارید کمی خنک شود.
خاگینه را به دلخواه برش دهید و با باقی مانده شربت ساده تزیین کنید.
2. خاگینه پفکی گل سرخ:
این نوع خاگینه ضخیم تر از نوع ساده است و بیشتر شبیه به کیک است.
مواد لازم:
- پودر گل محمدی: 3 قاشق غذاخوری
- گلاب: 3 قاشق غذاخوری
- آب: 3 قاشق غذاخوری
- شکر: 1/2 پیمانه
- تخم مرغ: 3 عدد
- آرد: 1 پیمانه
- بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
- وانیل: 1/4 قاشق چایخوری
- روغن مایع: به مقدار لازم
- شربت ساده: به مقدار لازم
طرز تهیه:
پودر گل محمدی را با گلاب و آب داغ مخلوط کنید و بگذارید 15 دقیقه خیس بخورد.
در یک کاسه، شکر و تخم مرغ ها را با هم مخلوط کنید تا سفید و کشدار شوند.
آرد، بیکینگ پودر و وانیل را الک کنید و به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.
مخلوط گل محمدی خیس شده را به همراه 2 قاشق غذاخوری از شربت ساده به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
ماهیتابه ای را روی حرارت ملایم گرم کنید و کمی روغن مایع داخل آن بریزید.
مایه خاگینه را داخل ماهیتابه بریزید و روی آن را صاف کنید.
در ماهیتابه را بگذارید و به مدت 30 تا 40 دقیقه خاگینه را بپزید تا زمانی که سفت شود.
خاگینه را از ماهیتابه خارج کنید و بگذارید کمی خنک شود.
خاگینه را به دلخواه برش دهید و با باقی مانده شربت ساده تزیین کنید.
نکات تکمیلی:
می توانید از گلاب و پودر گل محمدی تازه برای تهیه این دسر استفاده کنید.
اگر گلاب ندارید، می توانید از 2 قاشق غذاخوری آب به جای آن استفاده کنید.
می توانید به جای شربت ساده، از عسل یا شیره خرما برای تزیین خاگینه استفاده کنید.