آشپزی

این غذا برعکس اسمش خیلی راحت درست می‌شه!

شاه پلو، یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که با ظاهری رنگارنگ و طعمی بی‌نظیر، زینت‌بخش سفره‌های ایرانی در مهمانی‌ها و مجالس می‌شود. این غذا از ترکیب برنج، گوشت مرغ یا گوشت قرمز، زعفران، کشمش، زرشک، بادام و پسته تهیه می‌شود و می‌توان آن را به روش‌های مختلفی پخت.

در اینجا، به شما طرز تهیه شاه پلو به روش مخلوط را به صورت مرحله به مرحله آموزش می‌دهیم:

مواد لازم:

  • برای برنج:
    • 3 پیمانه برنج ایرانی
    • زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
    • نمک و روغن به مقدار لازم
  • برای مواد میانی:
    • 500 گرم گوشت مرغ یا گوشت قرمز (به دلخواه)
    • 2 عدد پیاز متوسط
    • 2 پیمانه کشمش پلویی
    • 1 پیمانه زرشک
    • ½ پیمانه بادام خلالی شده
    • ½ پیمانه پسته خلالی شده
    • 1 قاشق غذاخوری شکر
    • 1 قاشق غذاخوری گلاب
    • 1 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی (اختیاری)
    • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • برای تزیین:
    • زرشک، خلال بادام و پسته
    • زعفران دم‌کرده

مراحل پخت:

آماده سازی برنج:

  1. برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت خیس کنید.
  2. در یک قابلمه بزرگ، آب به همراه نمک را به جوش برسانید.
  3. برنج خیس‌خورده را به آب جوش اضافه کنید و به مدت 7 تا 10 دقیقه بجوشانید تا نیم‌پز شود.
  4. برنج را آبکش کنید و در آب سرد بشویید.
  5. در قابلمه مقداری روغن بریزید و برنج آبکش شده را به همراه زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید.
  6. حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید.
  7. به مدت 30 تا 40 دقیقه برنج را دم بکشید تا کاملاً پخته شود.

آماده سازی مواد میانی:

  1. گوشت مرغ یا گوشت قرمز را به تکه‌های کوچک خرد کنید.
  2. پیازها را نگینی خرد کرده و در 3 قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
  3. تکه‌های گوشت را به پیازها اضافه کنید و با قاشق چوبی آن را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و پخته شود.
  4. در صورت تمایل، رب گوجه‌فرنگی را به گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ رب باز شود.
  5. کشمش پلویی، زرشک، بادام، پسته، شکر، گلاب، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
  6. به مدت 5 تا 10 دقیقه مواد را تفت دهید تا طعم و مزه آنها به هم بچسبد.

مرحله آخر:

  1. پس از اینکه برنج دم کشید، مواد میانی را به آرامی روی آن بریزید و با قاشق به طور یکنواخت پخش کنید.
  2. درب قابلمه را بگذارید و به مدت 10 تا 15 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم دم بکشید تا عطر و طعم مواد به خورد برنج برود.
  3. شاه پلو را در ظرف مورد نظر بریزید و با زرشک، خلال بادام و پسته و زعفران دم‌کرده تزیین کنید.

نکات:

  • می‌توانید از زعفران ساییده شده به جای زعفران دم‌کرده استفاده کنید.
  • برای اینکه زرشک‌ها رنگ بهتری داشته باشند، می‌توانید آنها را به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
  • اگر می‌خواهید شاه پلو شما طعم ترشی داشته باشد، می‌توانید از کمی آبلیمو یا آب نارنج در مواد میانی استفاده کنید.
  • می‌توانید از خلال بادام و پسته بو داده شده برای تزیین شاه پلو استفاده کنید.
  • شاه پلو را می‌توانید با انواع سالاد و ماست سرو کنید.

نوش جان!

دستبند نقره پاندورا
دکمه بازگشت به بالا