آشپزی

پلو مخلوط خوشمزه برای بستن دهن مادرشوهر

کدو پلو، یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با روش‌های مختلفی می‌توان آن را تهیه کرد. این غذا به دلیل سادگی در تهیه و طعم لذیذش، می‌تواند به عنوان یک گزینه عالی برای شام یا ناهار محسوب شود.

در این مقاله، دو روش مختلف برای تهیه کدو پلو به شما آموزش می‌دهیم:

روش اول: کدو پلو مجلسی

مواد لازم (برای 4 نفر):

3 پیمانه برنج

500 گرم کدو حلوایی

200 گرم گوشت چرخ کرده

1 عدد پیاز متوسط

2 حبه سیر

1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده

1/2 قاشق چایخوری زردچوبه

1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه

نمک به مقدار لازم

روغن به مقدار لازم

خلال بادام و کشمش برای تزیین (اختیاری)

طرز تهیه:

آماده سازی مواد:

برنج را به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.

کدو حلوایی را پوست بگیرید و به مکعب‌های متوسط خرد کنید.

پیاز را نگینی خرد کنید و سیر را رنده کنید.

زعفران را در مقداری آب جوش حل کنید.

پخت کدو پلو:

در یک قابلمه بزرگ، مقداری روغن گرم کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم و شیشه‌ای شود.

سپس سیر رنده شده را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.

گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی رنگ باز کند.

کدو حلوایی خرد شده را به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با بقیه مواد مخلوط شوند.

به اندازه 2 پیمانه آب به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.

شعله را کم کنید و به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزید تا کدوها نرم شوند و خورش جا بیفتد.

در یک قابلمه دیگر، آب و نمک را به جوش برسانید. سپس برنج آبکش شده را به آب جوش اضافه کنید و به مدت 10 تا 12 دقیقه بپزید تا کمی سفت شود.

برنج پخته شده را آبکش کنید و به قابلمه خورش اضافه کنید.

زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و به آرامی مخلوط کنید تا برنج به طور یکنواخت زعفرانی شود.

درب قابلمه را ببندید و به مدت 20 تا 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم بگذارید تا کدو پلو کاملاً جا بیفتد.

سرو کدو پلو:

کدو پلو را به همراه خلال بادام و کشمش تزیین شده سرو کنید.

می‌توانید از مقداری جعفری یا گشنیز ساطوری برای تزیین بیشتر غذا استفاده کنید.

روش دوم: کدو پلو ساده

مواد لازم (برای 4 نفر):

3 پیمانه برنج

500 گرم کدو حلوایی

2 عدد پیاز متوسط

2 حبه سیر

1 قاشق غذاخوری روغن

1/2 قاشق چایخوری زردچوبه

1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه

نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

آماده سازی مواد:

برنج را به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.

کدو حلوایی را پوست بگیرید و به مکعب‌های متوسط خرد کنید.

پیازها را نگینی خرد کنید و سیر را رنده کنید.

پخت کدو پلو:

در یک قابلمه بزرگ، مقداری روغن گرم کنید و پیازها را در آن تفت دهید تا نرم و شیشه‌ای شوند.

سپس سیر رنده شده را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.

کدو حلوایی خرد شده را به پیازها اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا با بقیه مواد مخلوط شوند.

دستبند نقره پاندورا
نمایش متن با لینک
دکمه بازگشت به بالا