فیضینژاد افزود: «این قانون از آبانماه امسال اجرایی شد و طبق توافقات بین دولت و مجلس، در چهار ماه پایانی سال (آذر، دی، بهمن و اسفند) ۴۰ درصد از حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور به حقوق بازنشستگان افزوده خواهد شد.»
وی ادامه داد: «در بند ر تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳، ۵۰ همت برای اجرای متناسبسازی در نظر گرفته شده بود، اما این رقم به ۷۵ همت افزایش یافت. اگر دولت بخواهد بیش از ۵۰ همت هزینه کند، باید مجوز دریافت کند، زیرا در غیر این صورت تعهد مازاد برای دولت محسوب میشود. با این حال، مابقی باقیمانده از ۵۰ همت میتواند معوقات سه صندوق کشوری، لشکری و فولاد را پوشش دهد.»
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری همچنین درخصوص پرداخت معوقات هشت ماه ابتدایی سال جاری توضیح داد: «طبق توافق دولت و مجلس، معوقات هشت ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ در طول سال ۱۴۰۴ به حساب بازنشستگان کشوری واریز خواهد شد.»
فیضینژاد همچنین تاکید کرد که مجموع معوقات هشت ماه ابتدایی برای سه صندوق بازنشستگی کشوری، لشکری و فولاد معادل ۲۵ همت است که از این مبلغ ۱۶ همت به صندوق بازنشستگی کشوری اختصاص دارد.
پرداخت متناسبسازی به بازنشستگان ادامه دارد
در همین راستا، بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ مبلغی تحت عنوان علیالحساب متناسبسازی دریافت کردند و در ماههای آبان و آذر نیز حقوق آنان همراه با اعمال متناسبسازی پرداخت شد. اما برخی از بازنشستگان به ویژه در سازمان تامین اجتماعی از کاهش مبلغ متناسبسازی در فیشهای حقوقی خود در ماه آذر خبر دادهاند. این موضوع باعث انتقاد و ابهامهایی در بین بازنشستگان شده است. هنوز مشخص نیست که دلیل کاهش مبلغ متناسبسازی نسبت به ماه آبان چه بوده و سازمانهای مربوطه هنوز توضیحی در این خصوص ارائه نکردهاند.
در همین حال، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در تاریخ ۲ دی ۱۴۰۳ اعلام کرد که مجلس منابع لازم برای اعمال متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ را در نظر گرفته است.
طبق برنامه هفتم توسعه، ۴۰ درصد متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳، ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد دیگر در سال ۱۴۰۵ اجرا خواهد شد.