آشپزیویژه

طرز تهیه ته چین مرغ به روش بازاری + 12 نکته طلایی

ته چین مرغ یکی از انواع غذاهای محبوب ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی برای مجالس مهم نیز شناخته می شود، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ته چین مرغ خوشمزه و مخصوص در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

برای تهیه ته‌چین مرغ، ابتدا مرغ را با پیاز و ادویه‌ها آب‌پز کرده و سپس ریش‌ریش می‌کنیم. مرغ ریش‌ریش شده را با کمی روغن و ادویه تفت می‌دهیم. زرشک‌ها را جداگانه با کره تفت داده و کنار می‌گذاریم. برنج را خیس کرده، پخته و آبکشی می‌کنیم. برنج آبکش شده را با زرده‌های تخم‌مرغ و ماست مخلوط می‌کنیم. در قابلمه، ابتدا نیمی از برنج را می‌ریزیم، مرغ و زرشک را اضافه کرده و با بقیه برنج می‌پوشانیم. برنج را فشرده و کره را روی آن قرار می‌دهیم، سپس ته‌چین را دم می‌کنیم.

مواد لازم برای 4 نفر مقدار مواد
برنج ایرانی ۳ پیمانه
سینه مرغ ۱ عدد کامل
ماست چکیده ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد متوسط
زرده تخم مرغ ۲ عدد
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
زرشک ۱۰۰ گرم
پودر قند ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
دارچین و خلال پسته به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی

طرز تهیه ته چین مرغ

مرحله 1: آماده‌سازی مرغ

برای تهیه ته چین مرغ مجلسی ابتدا گوشت مرغ را به همراه دو لیوان آب، مقداری زردچوبه، دارچین و یک عدد پیاز داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسطقرار می دهیم تا کوشت مرغ آبپز شود.

مرحله 2: طعم دار کردن مرغ

برای اینکه طعم مرغ بهتر شود، بهتر است اجازه دهیم تمام آب موجود در قابلمه کشیده شود، این کار باعث می شود طعم تمام ادویه ها جذب گوشت مرغ شود. پس از اینکه مرغ را از روی حرارت برداشتیم و کمی سرد شد آنرا به صورت ریش ریش خرد می کنیم.

مرحله 3: تفت دادن مرغ با ادویه‌جات

پس از اینکه مرغ را ریش ریش کردیم آنرا به همراه کمی روغن مایع داخل یک تابه می ریزیم و کمی تفت می دهیم، سپس مقداری زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه به مرغ اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا مرغ با  ادویه ها یکدست شود، سپس مرغ را کنار می گذاریم.

مرحله 4: آماده‌سازی و تفت دادن زرشک

در این مرحله زرشک ها را که از ۲۰ دقیقه قبل خیسانده ایم، آبکشی می کنیم، سپس به همراه پودر قند و مقداری کره یا روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا رنگ زرشک های درخشان شودف سپس زرشک را کنار می گذاریم.

مرحله 5: خیساندن برنج

حالا برنج را نسبت به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک و آب ولرم می خیسانیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و انرا تا نیمه آب پر می کنیم و اجازه می دهیم آب به جوش بیاید.

مرحله 6: جوشاندن برنج

پس از اینکه آب جوش آمد، ۱ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه برنج خیسانده شده را به آب جوش اضافه می کنیم و اجزاه می دهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه پخت اولیه برنج انجام شود.

مرحله 7: آبکشی برنج و آماده‌سازی زرده تخم‌مرغ

زمانی که دانه های برنج کاملا نرم شدند ولی مغزشان سفت بود و زیر دندان گیر داشت باید برنج را آبکشی کنیم. پس از اینکه برنج را آبکش کردیم انرا کنار می گذاریم. در ادامه زرده های تخم مرغ را داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم.

مرحله 8: مخلوط کردن زرده تخم‌مرغ با ماست و گلاب

در این مرحله زرده های تخم مرغ را مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شوند، سپس ماست چکیده را به همراه گلاب و زعفران دم کرده به کاسه اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا مواد کاملا مخلوط و یکدست شوند.

مرحله 9: اضافه کردن برنج به مخلوط تخم‌مرغ و ماست

در این مرحله برنج آبکش شده را به کاسه حاوی مخلوط تخم مرغ و ماست اضافه می کنیم و به آرامی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه قابلمه ای که برای پخت ته چین در نظر گرفته ایم را با کمی روغن چرب می کنیم.

مرحله 10: تهیه لایه‌های ته‌چین در قابلمه

در این مرحله نصف مخلوط رنج را کف قابلمه می ریزیم و با پست قاشق به خوبی فشرده می کنیم، سپس مرغ تفت داده شده را به همراه زرشک روی برنج می ریزیم. در ادامه باقیماند مخلوط برنج را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله 11: فشردن برنج و اضافه کردن کره

حالا مجددا برنج را با پشت قاشق فشرده می کنیم تا ته چین پس از پخت از هم با نشود. در ادامه کره را به تکه های کوچک تقسیم می کنیم و به صورت پخش روی برنج قرار می دهیم. حالا قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم.

مرحله 12: دم کردن ته‌چین و تزیین نهایی

برای دم کشیدن ته چین حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان نیاز است. در پایان پس از اینکه پخت ته چین به پایان رسید، آنرا به آرامی روی یک ظرف مناسب بر می گردانیم، سپس با خلال پسته و زرشک تزیین می کنیم.

نکات طرز تهیه ته چین مرغ

پخت ته چین مرغ در فر

ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا زمان اماده شدن ته چین برای گرم شدن فر معطل نشوید. برای پخت ته چین مرغ در فر به جای استفاده از قابلمه بهتر است از ظرف پیرکس استفاده کنید.

پس از اینکه ظرف پیرکس را با روغن مایع چرب کردید مواد ته چین را مانند دستور بالا در ظرف پیرکس قرار دهید و فشرده کنید سپس کره را روی قسمت های مختلف لایه آخر ته چین قرار دهید. در پایان یک فویل نازک روی ظرف پیرکس بکشید و آنرا به مدت یک ساعت در فر قرار دهید تا آماده شود.

تخم مرغ ته چین

برای درست کردن ته چین بهتر است همیشه از زرده تخم مرغ استفاده کنید زیرا باعث می شود در پایان پخت ته دیگ نرم تر و لطیف تری داشته باشید. اگر از تخم مرغ کامل استفاده کنید احتمال سفت و خشک شدن ته دیگ ته چین شما بالا می رود.

نکته دیگر در مورد تخم مرغ ته چین این است که استفاده از تخم مرغ زیاد باعث خشک شدن ته چین و استفاده از تخم مرغ کمتر از حد توصیه شده باعث می شود ته چین شما شل شود که احتمال وا رفتن و باز شدن مواد آن زیاد می شود.

نکات مرغ ته چین

برای اینکه مرغ خوشمزه تری در لا به لای ته چین داشته باشیم، بهتر است که گوشت مرغ را با مقدار مناسبی آب بپزیم که آب زیاد نباشد و در پایان پخت مرغ اجازه دهیم که آب درون قابلمه به طور کامل جذب گوشت مرغ شود.

برای گرفتن طعم و بوی زهم گوشت مرغ بهتر است کف های روی آب در حال جوشیدن را به طور کامل بگیریم و ادویه ها مانند دارچین برای خوشمزه تر شدن گوشت مرغ استفاده کنیم. پس از اینکه مرغ پخت بهتر آنرا کمی تفت دهیم.

برای این منظور یک عدد پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس به همراه ۱ قاشق غذاخوری کره تفت می دهیم. پس از سبک شدن پیاز، گوشت مرغ را خرد می کنیم و به همراه کره و پیاز تفت می دهیم تا خوشمزه تر شود.

دستبند نقره پاندورا
نمایش متن با لینک
دکمه بازگشت به بالا