آشپزی

رسپی متفاوت واسه اونایی که دنبال غذای نونین

بریانی گوشت، غذایی خوش عطر و طعم و اصالتاً هندی است که با ترکیب گوشت، برنج، ادویه جات و زعفران تهیه می‌شود. این غذا به دو روش دمی و آبکی طبخ می‌شود که در اینجا به آموزش روش دمی آن می‌پردازیم.

مواد لازم (برای 4 نفر):

500 گرم گوشت گوسفندی (ران یا سردست)

3 پیمانه برنج باسمتی

2 عدد پیاز بزرگ

4 حبه سیر

1 قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده

2 عدد گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

2 قاشق چایخوری پودر زیره سبز

1 قاشق چایخوری پودر گشنیز

1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز

1/2 قاشق چایخوری پودر زردچوبه

1/2 قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز

1/4 قاشق چایخوری پودر هل

1/4 قاشق چایخوری پودر دارچین

1/4 پیمان بادام زمینی خلال شده

1/4 پیمان کشمش پلویی

1/4 پیمان زعفران دم کرده

نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

روغن به مقدار لازم

طرز تهیه:

آماده سازی مواد:

گوشت را به قطعات کوچک مکعبی برش بزنید و با کمی نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید.

پیازها را به صورت خلالی خرد کنید.

سیرها را ریز خرد کنید.

گوجه فرنگی ها را رنده کنید.

برنج را به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.

بادام زمینی ها را به مدت 10 دقیقه در آب خیس کنید و سپس خلال کنید.

کشمش ها را نیز به مدت 10 دقیقه در آب خیس کنید.

  1. پخت بریانی:

در یک قابلمه بزرگ، مقداری روغن گرم کنید و پیازها را در آن تفت دهید تا نرم و شیشه‌ای شوند.

سیر و زنجبیل رنده شده را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر آنها آزاد شود.

گوشت مزه دار شده را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.

گوجه فرنگی رنده شده، رب گوجه فرنگی و ادویه جات شامل پودر زیره سبز، پودر گشنیز، پودر فلفل قرمز، پودر زردچوبه، پودر تخم گشنیز، پودر هل و پودر دارچین را اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.

به اندازه 2 پیمانه آب به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.

شعله را کم کنید و به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزید تا گوشت کاملاً پخته شود.

در یک قابلمه دیگر، آب و نمک را به جوش برسانید. سپس برنج آبکش شده را به آب جوش اضافه کنید و به مدت 10 تا 12 دقیقه بپزید تا کمی سفت شود.

برنج پخته شده را آبکش کنید و به قابلمه گوشت اضافه کنید.

بادام زمینی خلال شده، کشمش و زعفران دم کرده را نیز به برنج و گوشت اضافه کنید.

مواد را به آرامی مخلوط کنید تا برنج و مواد دیگر به طور یکنواخت پخش شوند.

درب قابلمه را ببندید و به مدت 20 تا 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم بگذارید تا بریانی کاملاً جا بیفتد.

سرو بریانی:

بریانی گوشت را به همراه سالاد ماست یا ترشی دلخواه سرو کنید.

می‌توانید از مقداری جعفری یا گشنیز ساطوری برای تزیین بیشتر غذا استفاده کنید.

نکات:

برای طعم بهتر بریانی، می‌توانید از گوشت گوسفندی با چربی متوسط استفاده کنید.

اگر به ادویه تند علاقه دارید، می‌توانید مقدار پودر فلفل قرمز را افزایش دهید.

می‌توانید از زعفران ساییده شده به جای زعفران دم کرده استفاده کنید.

برای پخت بریانی می‌توانید از قابلمه دوطرفه یا پلوپز نیز استفاده کنید.

بریانی گوشت را می‌توانید به عنوان یک غذای کامل و یا به همراه خورشت سرو کنید.

امیدواریم از این دستور پخت لذت ببرید و بریانی گوشت خوشمزه‌ای را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید!

دستبند نقره پاندورا
نمایش متن با لینک
دکمه بازگشت به بالا