خانه داری

ترفندهای شگفت انگیز پارافین در خانه داری و زیبایی که از آن خبر ندارید

اکثر ما با شنیدن نام پارافین به یاد شمع سازی می افتیم. اما واقعیت این است که این ماده شگفت انگیز در صنایع مختلفی مانند داروسازی، مواد غذایی، چسب سازی و لوازم آرایشی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد.

از جمله انواع پارافین می توان به پارافین خوراکی، صنعتی و بهداشتی اشاره کرد. جالب است بدانید پارافین در خانه داری نیز کاربردهای جالبی دارد که بسیاری از افراد از آن بی اطلاعند. در ادامه با معرفی کاربردهای جالب پارافین در زیبایی و خانه داری با راهنماتو همراه باشید.

1- نرم کننده پوست دست

به گزارش راهنماتو، استفاده از موم پارافین در صنعت پزشکی رایج است. این ماده فاقد مواد شیمیایی خشن است و پوست را نرم و لطیف می کند. از این رو در پزشکی به منظور تهیه محصولات سفت کننده عضلات و بهبود دهنده التهابات، خشکی پوست و ماساژ مورد استفاده قرار می گیرد. می توانید با ترکیب مقداری موم پارافین گرم شده با روغن زیتون یک مرهم شفابخش برای پوست تولید کنید. این ماده به عنوان مرهمی برای بریدگی های روی پوست عمل می کند و از ورود باکتری ها و میکروب ها به پوست جلوگیری می کند. علاوه بر این از پوست شما در برابر شرایط سخت محیطی مانند سرما، گرما و ترک خوردگی محافظت می کند و موجب نرمی آن می شود.

 

2- روغن کاری

پارافین یکی از در دسترس ترین و مقرون به صرفه ترین روان کننده های موجود در بازار است که به منظور کاهش اصطکاک بین قطعات متحرک مورد استفاده قرار می گیرد. می توانید از پارافین برای روغن کاری قیچی، زیپ، پنجره، درب و کشو استفاده کنید. پارافین همچنین به عنوان یک کامپوننت برای لغزندگی بهتر چوب اسکی و تخته‌های موج‌سواری استفاده می شود. این ماده همچنین از تجمع رطوبت بر روی اسنوبرد جلوگیری می کند.

3- نگهدارنده مواد غذایی

شاید عجیب به نظر برسد، اما از موم پارافین خوراکی به عنوان نگهدارنده مواد غذایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده از برخی مواد غذایی مانند پنیر در برابر رطوبت و کپک محافظت می کند. پارافین همچنین طراوت و ماندگاری میوه ها و سبزیجات را افزایش می دهد. این ماده همچنین در تولید آدامس و شکلات نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

4- جلا دادن لوازم چوبی

می توانید از پارافین برای برق انداختن لوازم چوبی استفاده کنید. این ماده علاوه بر براق کردن لوازم چوبی، دوام آنها را نیز تضمین می کند. به عنوان مثال می توانید با پوشاندن سطح تخته چوبی گوشت با پارافین از چسبیدن بقایای مواد غذایی بر روی آن جلوگیری کنید و مانع از آسیب دیدن آن شوید. توجه داشته باشید برای تهیه پارافینی که با مواد غذایی تماس دارد، باید از پارافین خوراکی مورد تایید FDA استفاده کنید.

پارافین

5- مهر و موم دهانه بطری

یکی از ویژگی های پارافین خاصیت گرمانرمی آن است. این ویژگی موجب می شود تا پارافین در حین گرم شدن، نرم شود و پس از سرد شدن، سفت شود و یک اتصال قوی ایجاد کند. این ویژگی پارافین را به ماده ای کاربردی در بسته بندی، تولید سیگار، مبلمان و کفش تبدیل کرده است. در خانه داری نیز می توان از این ماده همه کاره برای مهر و موم کردن دهانه بطری های محصولات خانگی مانند آبلیمو، آبغوره، روغن و … استفاده کرد.

6- ضد آب کردن لوازم

از آنجایی که پارافین به طور طبیعی در آب نامحلول است، می توان از آن برای ضد آب کردن وسایل مختلف استفاده کرد. به عنوان مثال در کمپینگ ها از این ماده برای ضد آب کردن چکمه، ژاکت‌ها و چادرهای مسافرتی استفاده می کنند، تا در شرایط آب و هوایی مختلف آب به آنها نفوذ نکند و کمتر آسیب ببینند.

7- جلوگیری از زنگ زدگی

موم پارافین از زنگ زدگی سطوح فلزی جلوگیری می کند. می توانید با مالش دادن مقداری پارافین بر روی ابزارهایی مانند چاقوها، تبر و بیل از زنگ زدگی و اکسیداسیون آنها جلوگیری کنید و به بهتر شدن عملکرد آنها کمک کنید. این روش برای جلوگیری از زنگ زدگی ابزارهایی که معمولاً در محیط های شور، آلوده و مرطوب مورد استفاده قرار می گیرند، موثر است.

8- درمان ترک کف پا

پارافین تراپی کف پا با لایه برداری پوست موجب رفع خشکی، زبری و ترک پوست شده، دردهای مفصلی را تسکین می دهد و بر بهبود اگزما و بیماری های قارچی نیز تاثیرگذار است. ابتدا کف پاهایتان را تمیز بشویید. سپس پاهایتان را با لوسیون مرطوب کنید. سپس آنها را با مقداری پارافین گرم کاور کنید و درون پوشش پلاستیکی قرار دهید و بگذارید 20 دقیقه در این حالت بماند. با این کار به بهبود ترک های کف پا کمک می کنید.

پارافین

دستبند نقره پاندورا
نمایش متن با لینک
دکمه بازگشت به بالا