آشپزیویژه

آموزش پخت کیک فرزیه ؛ خوشمزه و خاص

کیک فرزیه نوعی کیک فرانسوی بسیار خوشمزه و متفاوت است که در تریکب با نوعی کرم به نام موسلین تهیه می‌شود و بسیار شیک و مجلسی است.

کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و… تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادی‌ها بزنید با دنیای متنوعی از کیک‌های میوه‌ای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای و… روبه‌رو می‌شوید که انتخاب میان آنها بسیار سخت است. کیک فرزیه یکی از انواع کیک‌های بسیار خوشمزه و خاص کشور فرانسه است که در ترکیب با کرم مخصوص به نام موسلین تهیه می‌شود. این کیک طعم و بافت ویژه‌ای دارد که اگر یکبار آن را بخورید، مشتری دائمی آن خواهید شد. اگر شما هم عاشق درست کردن کیک‌های خوشمزه و متفاوت هستید، در ادامه این مطلب با آموزش کیک فرزیه فرانسوی همراه ما باشید.

مواد لازم

تخم مرغ: ۴ عدد

شکر: ۱۱۰ گرم

کره ذوب شده: ۳۰ گرم

نشاسته ذرت: ۳۵ گرم

آرد سفید قنادی: ۱۰۰ گرم

بکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری

وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری

توت فرنگی: 10 عدد

مواد لازم برای تهیه کرم موسلین

زرده تخم مرغ: ۴ عدد

شکر: ۱۰۰ گرم

نشاسته ذرت: ۴۵ گرم

کره: ۱۸۰ گرم

شیر: ۵۰۰ گرم

وانیل: یک دوم قاشق چا‌ی‌خوری

طرز تهیه

برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا تخم مرغ، شکر و وانیل را داخل یک کاسه مناسب بریزید و روی بخار کتری درحال جوش قرار بدهید و هم بزنید تا شکر و تخم مرغ با بخار کاملا حل شوند. حالا کاسه را از روی بخار بردارید و با دور تند همزن برقی به مدت ۲ دقیقه بزنید تا سبک شود. در مرحله بعد کره ذوب شده را به مواد اضافه کنید و سی ثانیه با همزن بزنید و بعد همزن را کنار بگذارید. حالا آرد، نشاسته ذرت و بکینگ‌پودر را که از قبل با هم مخلوط کرده‌اید، با الک روی مواد بریزید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا با مواد مخلوط شود. حالا مایه کیک را داخل قالب ۲۰ سانتی گرد بریزید و داخل فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد. بعد از اینکه کیک پخت، قالب را از فر خارج کنید و بیرون بگذارید تا کیک خنک شود. در این فاصله باید کرم موسلین مخصوص کیک را تهیه کنید.

برای درست کردن کرم ابتدا شیر را همراه با وانیل داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. در این فاصله زرده‌های تخم مرغ، شکر و نشاسته ذرت را داخل یک کاسه بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. حالا شیر را که جوش آمده کم کم و طی دو مرحله به ترکیب زرده و نشاسته اضافه کنید و خوب هم بزنید. روی کرم را با کیسه فریزر بپوشانید و به مدت ۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا کرم استراحت کند. بعد از این مدت زمان کره را که کاملا نرم شده است به کرم اضافه کنید و هم بزنید تا به صورت یکدست با کرم مخلوط شود و بعد کرم را داخل قیف بریزید. بعد از اینکه کیک خنک شد، کیک را از وسط به صورت دو لایه یک اندازه برش بزنید. روی لایه اول کمی شیر بمالید و بعد کرم موسلین را با قیف روی کیک بریزید و مقداری توت فرنگی خرد شده روی کیک پخش کنید. حالا لایه دوم کیک را روی لایه اول قرار بدهید و روی لایه دوم را با کرم موسلین تزیین کنید و روی سطح کیک برش‌های توت فرنگی بگذارید. کیک فرزیه خوشمزه ما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود.

۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد.

کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فر‌ها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید. به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

۳- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید. اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.

۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.

۷- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.

۸- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.

دستبند نقره پاندورا
نمایش متن با لینک
دکمه بازگشت به بالا